Рецепт дуже простий у приготуванні і не вимагає багато часу. При наявності об’ємної посуду можна нагодувати велику кількість народу якісною їжею.
Інгредієнти
перець болгарський – 7-9 штук залежить від розміру, колір може бути будь | |
фарш домашній – 500 гр. підійде з яловичини або курячий | |
рис бурий – 200гр. в сухому вигляді | |
зелень петрушки і селери – 6-7 гілочок зміна кількості не позначиться на смаку страви | |
цибулина – 1 штука середнього розміру | |
яйце – 1 штука сире | |
молоко – 100 грам | |
перець, сіль – за смаком |
Для приготування фаршированих перців буде потрібно стандартний набір інгредієнтів, але внісши деякі зміни можна отримати більш корисне і смачне блюдо. Для цього рецепта замість білого беремо бурий рис, який додасть страві легкість і більш виражений смак. Використання молока в приготуванні прибере можливу гіркість перцю, особливо це актуально для зелених сортів.
Покроковий рецепт
Рис відчинити до готовності в солоній воді. Перець вимити, зрізати верхню частину і натерти крупною сіллю. Кришечки залишити. У блендері або за допомогою ножа подрібнити зелень і цибулю.
У ємності змішати фарш, рис, отриману суміш із зелені з цибулею і додати яйце.
Отриманою сумішшю начинити кубушки з перців і помістити їх в глибокий сотейник або каструлю з широким дном. Додати в ємність невелику кількість води, а кожен перець полити молоком.
готувати 60-90 хвилин
Закрити кубушки кришечками від перців, накрити сотейник і довести до закипання, потім зменшивши температуру до мінімуму тушкувати до готовності 60-90 хвилин.
Ось таке блюдо виходить. Сподіваюся вам сподобається.