Фаршировані баклажани-човники чудово підійдуть як на легкий обід, так і на романтичну вечерю…
Інгредієнти
курячі шлуночки – 200г | |
баклажани – 3шт | |
ріпчаста цибуля – 1шт | |
часник – 2 зубчики | |
сир «Premier Grand» – 50г | |
хмелі-сунелі – 1 ч. ложка | |
оливкова олія – 50 мл | |
лавровий лист – 2 | |
перець горошком – 3шт |
Затіваєте романтичну вечерю? Запечені баклажани з курячими шлуночками і сиром підійдуть для цього як не можна до речі. Сезон «синеньких» невблаганно починається, і це радує.
Покроковий рецепт
Розчиняємо 1 столову ложку солі в 1 л холодної води. Баклажани розрізаємо вздовж на половинки, викладаємо у велику миску, заливаємо розсолом і залишаємо на 1 годину.
Шлунки промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо підсоленим окропом, доводимо до кипіння, знімаємо піну, додаємо лавровий лист і перець горошком, варимо до м’якості (приблизно 1 година), відкидаємо на друшляк, нарізаємо тонкою соломкою.
Баклажани виймаємо з розсолу, злегка віджимаємо, змащуємо оливковою олією і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до м’якості близько півгодини
Цибулю і часник дрібно рубаємо і пасеруємо на оливковій олії до появи золотистого кольору, додаємо шлунки, хмелі-сунелі і готуємо 3-4 хвилини
Ложкою акуратно виймаємо серцевину з баклажанів, залишаючи бортики 1-1,5 см. М’якоть рубаємо, змішуємо з шлуночками, солимо, перчимо. Начиняємо «човники» з баклажанів, посипаємо натертим сиром «Premier Grand» і запікаємо близько 10 хвилин.