Фаршировані запечені баклажани-човники

Фаршировані запечені баклажани-човники – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Фаршировані баклажани-човники чудово підійдуть як на легкий обід, так і на романтичну вечерю…

Інгредієнти

курячі шлуночки – 200г
баклажани – 3шт
ріпчаста цибуля – 1шт
часник – 2 зубчики
сир «Premier Grand» – 50г
хмелі-сунелі – 1 ч. ложка
оливкова олія – 50 мл
лавровий лист – 2
перець горошком – 3шт

Як приготувати фаршировані Запечені баклажани-човники

Затіваєте романтичну вечерю? Запечені баклажани з курячими шлуночками і сиром підійдуть для цього як не можна до речі. Сезон «синеньких» невблаганно починається, і це радує.

Покроковий рецепт

Розчиняємо 1 столову ложку солі в 1 л холодної води. Баклажани розрізаємо вздовж на половинки, викладаємо у велику миску, заливаємо розсолом і залишаємо на 1 годину.

Шлунки промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо підсоленим окропом, доводимо до кипіння, знімаємо піну, додаємо лавровий лист і перець горошком, варимо до м’якості (приблизно 1 година), відкидаємо на друшляк, нарізаємо тонкою соломкою.

Баклажани виймаємо з розсолу, злегка віджимаємо, змащуємо оливковою олією і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до м’якості близько півгодини

Цибулю і часник дрібно рубаємо і пасеруємо на оливковій олії до появи золотистого кольору, додаємо шлунки, хмелі-сунелі і готуємо 3-4 хвилини

Ложкою акуратно виймаємо серцевину з баклажанів, залишаючи бортики 1-1,5 см. М’якоть рубаємо, змішуємо з шлуночками, солимо, перчимо. Начиняємо «човники» з баклажанів, посипаємо натертим сиром «Premier Grand» і запікаємо близько 10 хвилин.