Французька картопляна запіканка з кабачками

Французька картопляна запіканка з кабачками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Французька картопляна запіканка з кабачками – смачний гарнір на кожен день.

Покроковий рецепт

В злегка підсоленій питній воді відварити заздалегідь очищені картопляні бульби.

Поки картопля вариться, потрібно в окремому посуді збити курячі яйця за допомогою віночка або виделки. Додати до яєчної маси м’яке вершкове масло і продовжити процес збивання.

Змастити зсередини заздалегідь підготовлену форму маслом, потім викласти в неї яєчно-вершкову збиту масу, розподілити по вей поверхні.

Як тільки картопля звариться до напівготовності, потрібно нарізати всі бульби на тонкі кружечки. Обваляти кожну картопляну заготовку спочатку в борошняній паніровці, потім обмазати збитою яєчною масою, приготовленої з курячих яєць.

Взяти кабачок, нарізати так само, кружальцями (тієї ж товщини) і виконати ті ж маніпуляції, що і з картоплею.

Тепер розкласти все картопляні і кабачкові заготовки в паніровці на яєчно-вершковий шар.

Зверху присипати всі овочі рубаним часником і листочками розмарину.

Потім поставити форму з овочами в духовку і запікати до золотистого відтінку в духовій шафі при 180 градусах.