Фритата з картоплею, кабачками і ковбасою під сиром – корисний і дуже смачний сніданок. Займає в приготуванні трохи більше часу, ніж звичайний омлет, але результат того вартий.
Інгредієнти
Картопля – 2 шт. | |
Кабачки – 1 шт. | |
Яйця – 4 шт. | |
Ковбаса варена – 100 р. | |
Молоко – 50 мл | |
Сир твердий – 100 р. | |
Розмарин – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком |
Фритата – це класичний італійський омлет, який готуватися абсолютно з будь-якими інгредієнтами і запікається в духовці. Основою, звичайно ж виступають яйця. Інші компоненти можна додавати за своїм бажанням або ті, що на даний момент є в холодильнику. Можна фритату приготувати і в сковороді на плиті – так буде швидше, але не так ефектно буде виглядати підрум’янена сирна скоринка.
Покроковий рецепт
1. Картоплю відварити в мундирах, очистити і нарізати на кружечки.
2. Кабачок порізати на кружечки і обсмажити на сковороді-гриль.
3. Яйця збити в мисці з сіллю, перцем, розмарином і молоком.
4. Сир натерти на крупній тертці. Ковбасу варену нарізати пластинками.
5. Ємність для запікання змастити рослинному маслом. Покласти шарами: спочатку картоплю, потім кабачки, потім варену ковбасу. Залити яйцями і поставити в духовку на 30 хвилин.
6. Дістати з духовки. Посипати твердим сиром і ще раз поставити в духовку, поки сир не зарум’яниться. Подавати гарячим. Хоча холодна фритата не трохи не гірше.