Картопляний суп-пюре з коренем селери

Картопляний суп-пюре з коренем селери – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Практично всі інгредієнти є у будь-якої господині в холодильнику. В магазин варто вийти хіба що за сельдерейным коренем. Селера – це особливий інгредієнт.Саме він додає цим смаком незвичайний смак.

Інгредієнти

корінь селери – півкіло сельдерейного кореня
цибулинна головка – 1 головка
морква – 1 штука
картопля – 3 середніх
часник – пара невеликих зубчиків
бульйон – 1 літр дозволяється взяти бульйон з курки, м’яса або овочів
вершки з будь-яким % жирності – 1 стакан як альтернативу можна використовувати молоко з будь-яким відсотком жирності
соняшникова або оливкова олія – 1 столова ложка
прянощі – на власний розсуд

Як приготувати Картопляний суп-пюре з коренем селери

Цей досить незвичайний і специфічний. Він повністю змінює розуміння першого страви до обіду. Він ідеально підходить для сімейного вечері. Цей крем-суп сподобається навіть дітям.

Практично всі інгредієнти є у будь-якої господині в холодильнику. В магазин варто вийти хіба що за сельдерейным коренем. Селера – це особливий інгредієнт. Саме він додає цим смаком незвичайний смак. Також він представляє з себе суцільну джерело вітамінів. Тому не варто проходити повз цього рецепта, а просто приготувати це блюдо.

Час приготування – 60 хвилин.
Мінімальна кількість готуються порцій – 5.

Покроковий рецепт

1. Для початку необхідно підготувати потрібні інгредієнти та посуд. В першу чергу в приготуванні супу-пюре слід зайнятися цибулею і часником. Їх необхідно порізати як можна дрібніше і помістити в каструлю з товстими стінками і дном. Вони обсмажуються на олії до появи золотистої скоринки. Часник ще і апетитний аромат дасть.

2. Тепер слід зайнятися сельдерейным коренем. Його потрібно ретельно промити, очистити від плівки, порубати на невеликі кубики і покласти в призначену для супу посуд. Точно так само вчинити з морквою: почистити, порізати і покласти до морквині в каструлю.

3. тепер можна зайнятися картоплею. Її старанно промити, очистити від шкірки і порізати на невеликі кубики і покласти в каструлю до морквині і сельдерейному корені.

4. Вміст каструлі потрібно залити заздалегідь закип’яченим бульйоном. За рівнем він повинен лише накривати овочі. Після цього каструлю поставити на плиту на повільний вогонь і довести до кипіння. У момент закипання вогонь зменшити на мінімум і залишити в такому стані приблизно на півгодини.

5. Як тільки овочі розваряться, каструлю можна знімати з плити. Остудити її вміст до кімнатної температури. Охололо – можна включити блендер і перетворити овочі в одне суцільне пюре. Простежити, щоб не утворювалися грудочки.

6. У міру подрібнення овочів до стану пюре в каструлю поступово слід додавати вершки або молоко, сіль і прянощі за власним розсудом. До речі, необов’язково може витратити весь стакан.

7. Після того, як останній грудочку перемололи, можна скликати всіх за стіл розливати всім по порції супу. Замість хліба рекомендується висипати сухарики або в окремій тарілці подати грінки. Прикрасити суп із селери і картоплі зеленню та маслом. Приємного апетиту!