Фруктовий салат з ананасом

Фруктовий салат з ананасом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це блюдо можна подати як закуску у вигляді десерту. А якщо фрукти заправити йогуртом, вийде прекрасний фруктовий салат
з ананасом.

Інгредієнти

Ананас – 2 шт.
Яблука – 1 шт.
Ківі – 1-2 шт.

Як приготувати Фруктовий салат з ананасом

І знову ананас :-). Якщо вибрати смачний фрукт, можна що-небудь придумати таке… Буде дуже смачно і красиво, наприклад…нарізати ваші улюблені або доступні по сезону фрукти і подати їх на стіл в ананасі. Дуже ефектно!

Ананас у наш час можна знайти в будь-якому супермаркеті і в будь-який час року. Найсмачніші ананаси мені траплялися навесні. Особливістю цього фрукта є те, що листя ананаса володіють спеціальними клітинами водозапасающей тканини. В ній збирається волога від дощів, що дає ананасу можливість вижити в посушливий час. Для того щоб ананас «долежав до нашого столу» і не зіпсувався під час транспортування, його збирають не зрілим (зрілий ананас містить велику кількість цукру, цукор бродить і ананас швидко псується). Плід рвуть тоді, коли він досягає потрібного розміру і ваги. Так як ми вирізаємо серцевину плоду (вона жорстка), мінус листя, вага м’якоті ананаса становить 2 / 3 від ваги самого фрукта.

Вибираючи ананас, необхідно знати деякі тонкощі, адже від цього залежить наше блюдо.
Отже, за свіжість ананаса відповідає густа «зелена» бадилля. Допускаються лише, підсохлі кінчики листя.
Стиглість фрукта можна визначити методом стуку. Глухий стук говорить про соковитості і стиглості ананаса.
Колір “колючок” у ананаса повинен бути коричневим, а чубчик трохи з жовтизною значить, у нього достатньо цукру і він буде м’яким).
Поверхня фрукта пружна, але не тверда, без видимих темних плям.
Якщо ви купили ананас і не встигли з нього приготувати, зберігайте його при кімнатній температурі. Цей заморський фрукт не любить холоду і втрачає свій аромат при температурі нижче -7 градусів.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 невеликі ананасові «чаші», наповнені фруктами. Якщо придбати смачні, солодкі фрукти, вийде ідеальна закуска під вино для романтичної вечері. Подача «говорить сама за себе ;-), так?. Давайте готувати?

Покроковий рецепт

Ананас промити, обсушити, зрізати верхівку (як на фото), не обрізаючи при цьому листя.

З обох половинок вирізати середину (найзручніше це зробити ложкою для морозива). Серцевину у м’якоті вирізати і викинути, вона жорстка.

М’якоть ананаса нарізати невеликими шматочками – кубиками. Ківі очистити від шкірки, нарізати кубиками. Яблуко розрізати навпіл, видалити серцевину і плодоніжку, нарізати кубиками (того ж розміру що ананас і ківі).

Фрукти готові. Перекласти порізані фрукти в глибоку миску, перемішати. Тепер можна все перекласти в «чашу» ананаса.

Фруктова закуска під вино готова. А якщо додати йогуртову заправку, вийде прекрасний фруктовий салат. Приємного апетиту!