Салат з шматочками дині і кавуна безсумнівно сподобається за смаком ласунам, адже це прекрасна заміна ягодному морозиву з магазину.
Інгредієнти
Стиглий і соковитий кавун – 500 грам бажано солодкий на смак | |
Стигла диня – 1 штука стандартного розміру | |
Акацієвий мед – 3 столові ложки або інший мед | |
Листочки м’яти – 5-6 штук | |
Лимон – половина лимона середнього розміру | |
Гранат – за бажанням |
Салат з шматочками дині і кавуна безсумнівно сподобається за смаком ласунам, адже це прекрасна заміна ягодному морозиву з магазину.
Покроковий рецепт
Ретельно промийте диню у воді протягом декількох хвилин, потім розріжте її навпіл і вийміть з м’якоті насіння. Візьміть круглу ложку для морозива і з допомогою неї вийміть кульки з м’якоті дині.
Зробіть теж саме з кавуном: промийте, розріжте його на 2 частини, очистіть від чорних і білих кісточок, ложкою викладіть кавунові кульки з м’якоті.
Складіть кульки з дині і кавуна в одну глибоку миску, трохи перемішати. Потім попередньо промиту половинку лимона очистити від цедри, відіжміть лимонний сік і полийте їм салат.
Лимонну цедру натріть на дрібній тертці, отриману стружку додайте туди ж. Після цього покладіть в десерт необхідну кількість акацієвого меду, злегка перемішайте між собою кульки з дині і кавуна, потім поставте салат в морозильну камеру на 8-10 хвилин.
Подавайте до столу освіжаючий салат з кавуна і дині в десертних вазочках або невеликих порційних тарілках, прикрасивши при цьому листочками свіжої м’яти. За бажанням, можна прикрасити салат зернами граната. Подавати до столу. Приємного апетиту!