Фруктовий салат з кавуна і дині

Фруктовий салат з кавуна і дині – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Салат з шматочками дині і кавуна безсумнівно сподобається за смаком ласунам, адже це прекрасна заміна ягодному морозиву з магазину.

Інгредієнти

Стиглий і соковитий кавун – 500 грам бажано солодкий на смак
Стигла диня – 1 штука стандартного розміру
Акацієвий мед – 3 столові ложки або інший мед
Листочки м’яти – 5-6 штук
Лимон – половина лимона середнього розміру
Гранат – за бажанням

Як приготувати Фруктовий салат з кавуна і дині

Салат з шматочками дині і кавуна безсумнівно сподобається за смаком ласунам, адже це прекрасна заміна ягодному морозиву з магазину.

Покроковий рецепт

Ретельно промийте диню у воді протягом декількох хвилин, потім розріжте її навпіл і вийміть з м’якоті насіння. Візьміть круглу ложку для морозива і з допомогою неї вийміть кульки з м’якоті дині.

Зробіть теж саме з кавуном: промийте, розріжте його на 2 частини, очистіть від чорних і білих кісточок, ложкою викладіть кавунові кульки з м’якоті.

Складіть кульки з дині і кавуна в одну глибоку миску, трохи перемішати. Потім попередньо промиту половинку лимона очистити від цедри, відіжміть лимонний сік і полийте їм салат.

Лимонну цедру натріть на дрібній тертці, отриману стружку додайте туди ж. Після цього покладіть в десерт необхідну кількість акацієвого меду, злегка перемішайте між собою кульки з дині і кавуна, потім поставте салат в морозильну камеру на 8-10 хвилин.

Подавайте до столу освіжаючий салат з кавуна і дині в десертних вазочках або невеликих порційних тарілках, прикрасивши при цьому листочками свіжої м’яти. За бажанням, можна прикрасити салат зернами граната. Подавати до столу. Приємного апетиту!