Фунчоза з куркою і овочами в соєвому соусі.
Інгредієнти
фунчоза – 1 уп. (200гр) | |
куряче філе – 300 гр | |
морква – 1/2 | |
кабачок – 1/2 | |
перець болгарський – 1/2 | |
часник – 2 зубчики | |
соєвий соус – 100 мл | |
цукор – 1/2 ч. л | |
сіль – 1/2 ч. л | |
олію раст. – 1 ст. л | |
крохмаль – 1/2 ч. л | |
кунжут – 2 ст. л |
На дворі осінь, прикрашає природу в яскраві кольори. І мій рецепт сьогодні такий же по осінньому яскравий. А ще смачний, легкий і корисний! Багато людей на прилавках магазинів знаходять багато нових, для них невідомих продуктів. Не знають, як і з чим їх їдять. Сьогодні розповім про фунчозе. Фунчоза або “скляна локшина” страва Азіатської кухні (Китай). Виробляють її з крохмалю бобів мунг. Є джерелом корисних вітамінів і мінералів. Таких, як селен, рибофлавін, фолієва кислота і багато інших. Джерело вітаміну Ст. Містить складні вуглеводи. Можна урізноманітнити меню для схуднення. З фунчозы можна приготувати величезну кількість різних страв. Більше фантазії! Годиться як для салатів, так і для супів, гарнірів, других страв, різних закусок. Отже, сьогодні тепле блюдо з фунчозы.
Покроковий рецепт
Підготувати продукти.
Курку нарізати і смажити протягом 5 хв.
Фунчозу залити окропом.
Нарізані овочі додати до курки. Додати сіль, перець. Смажити ще 5 хвилин.
Змішати соєвий соус з часником, крохмалем і цукром.
Залити курку та овочі соусом, всипати кунжут. Все перемішати і прогріти 1 хвилину, для того щоб соус уварился і загус. Фунчозу промити холодною водою. Викласти до овочів і все добре перемішати. Прогріти протягом 1-2 хвилин. Страва готова!
Ось так просто готується фунчоза! Приємного апетиту!