Ганфан

Ганфан – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ганфан – це той же лагман, тільки замість локшини подається з рисом. Так готувала моя мама, тому на авторство не претендую))

Покроковий рецепт

Нарізати інгредієнти кубиками: ріпчасту цибулю, солодкий перець, помідори. Часник натерти на тертці. Підготувати шпинат і стручкову квасолю.

М’ясо нарізати на великі шматки і обсмажити на сковорідці на олії. Після утворення рум’яної скоринки налити води і тушкувати поки м’ясо не стане м’яким.

Додати нарізану кубиками ріпчасту цибулю.

Потім помідори і продовжувати смажити до розм’якшення лука. Тушкувати, періодично перемішуючи.

Потім додати солодкий перець і часник. (Ще додають редьку, але я її не люблю).

Додати шпинат і стручкову квасолю. Заправити за смаком сіль, спеції, кілька разів перемішати. За необхідності додати трохи бульйону або простої води. Зменшити вогонь, закрити кришкою і тушкувати ще 15-20 хвилин. Готова підлива повинна вийде насиченим і густий.

Рис промити і замочити на кілька годин. Відварити до готовності. Промити 2-3 рази в холодній воді, відкинути на друшляк.

На тарілку викласти трохи рису і полити підливою (сяем), накрити ще невеликою кількістю рису, полити підливою, посипають зеленню. Кількість рису на любителя. Приємного апетиту!