Ароматний гарбузовий суп-пюре з пряними часниковими грінками та твердим сиром. Смачне перше блюдо незабутньою ніжності.
Інгредієнти
Гарбуз – 300 гр. | |
Картопля – 2 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1/2 шт. | |
Білий хліб – 2 шт. | |
Часник – 3 шт. | |
Вершкове масло – 30 гр. | |
Сметана – 2 ст. л. | |
Куркума – 1 ст. л. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Орегано – 1 ч. л. | |
Твердий сир – 30 гр. | |
Кріп – 10 гр. |
Осінь – пора корисних овочів, в тому числі і гарбуза. А гарбузовий суп – родзинка осені. Немає нічого краще на обід, ніж пряний і поживний суп-пюре. А якщо він ще приготований з корисною гарбуза з додаванням часникових сухарів і сиру…Сухарики розбавляють ніжну кремову структуру супу-пюре і приємно хрустять при трапезі, а сир розплавляється в духовці красиву рум’яну скоринку.
Замість сухариків, можна додавати в суп фрикадельки, шматочки курки, креветки, але робити це потрібно вже після пюрирования супу. Для кращого смаку і аромату додайте волоські горіхи і мускатний горіх. Дуже добре доповнять цей суп кунжутне насіння.
Для любителів більш ситного обіду, раджу додати в гарбузовий суп мисливські ковбаски. Можна також додати обсмажені гриби, галушки і навіть равіолі. Суп від цього стане ще смачніше і заграє новими фарбами. Пробуйте різні поєднання, експериментуйте і гарбуз відкриється для вас з нових і смачних сторін.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для гарбузового супу. Очистити цибулю, картоплю, часник і моркву, видалите тверду шкірку з гарбуза.
Очищену гарбуз нарубайте великим кубиком, так само нарізати картоплю.
Наріжте дрібним кубиком половинку моркву і цибулину.
Наповніть каструлю на 1 літр водою наполовину. Доведіть до закипання, всипте нарізані гарбуз, морква, цибуля і картопля. Залишити варитися до готовності овочів.
Обріжте скоринки з шматочків хліба, якщо любите тверді підсмажені сухарі, не зрізайте. Нарубаєте м’якушка хліба кубиками.
На сковорідці розтопити шматочок вершкового масла.
Подрібнити ножем або за допомогою преса часник. Надішліть хліб смажитися на сковорідку з вершковим маслом. Готувати до підсушування шматочків. За хвилину до готовності хліба додайте часник.
Нарубаєте твердий сир кубиками, нашаткуйте гілочки кропу. Можна використовувати будь-які види сирів – від моцарели до дор блю.
Зняти каструлю з готовими овочами з плити. За необхідності, злити зайву воду, щоб суп не вийшов дуже рідким. Співвідношення води і овочів має бути 30:70. Додати в суп орегано, сіль, куркуму. Для любителів гостренького, за бажанням, можна додати гострий червоний перець у свіжому або сушеному вигляді.
Пюрировать суп заглибним блендером. Вже в такому стані він готовий до вживання. Додати жменьку волоських горіхів або гарбузового насіння – і повноцінне блюдо до обіду готово. Можна їсти як в гарячому, так і холодному вигляді. Але можна спробувати варіант з родзинкою, зробивши суп ще ніжніше і смачніше. Але зверніть увагу – з сиром суп стає більш калорійним.
У гарбузовий суп-пюре додати дві великі ложки жирної сметани або вершків високої жирності, ретельно перемішати.
Розмістити гарбузовий суп окремими порціями в глиняні горщики.
Поверх супу-пюре додати подрібнений сир і зелень. Відправити суп в духовку на 10 хвилин, до утворення сирної скоринки. За кілька хвилин до готовності, відкрити кришку, щоб страва гарненько підрум’янилося.
У готовий суп-пюре додати часникові сухарики, скільки хочеться. Вживати суп в гарячому вигляді. Приємного апетиту!