Гарбузовий суп з булгуром і часниковими грінками

Гарбузовий суп з булгуром і часниковими грінками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гарбузовий суп з булгуром і часниковими грінками – поживний суп з приємним смаком.

Інгредієнти

Гарбуз пляшкова – 300 грам
Сочевиця – 100 грам
Морква – 1 штука
Цибуля – 1 штука
Томатна паста – 3 ст. л
Булгур крупа – за смаком
Хліб – 2 скибочки
Оливкова олія – 4 ст. л
Базилік – 1 ч. л
Лаврушечка – 2 листочка
Часник гранульований – 1 ст. л
Висушена або свіжа зелень – 1 ст. л

Як приготувати Гарбузовий суп з булгуром і часниковими грінками

Десерт на обід замість супу? Складно повірити, але це можливо, якщо ви готуєте страву з гарбуза. Завжди ароматна, надзвичайно солодка гарбуз – овоч, який принесе задоволення і дорослим, і дітям, і навіть дорослим дітям. Гарбуз можна запекти прямо в шкірці і їсти з варенням або медом, а можна приготувати повноцінну страву. Наприклад, гарбузовий суп з булгуром і часниковими грінками.

Покроковий рецепт

Гарбуз почистити від шкірки, помити. В цей час поставити на вогонь каструлю з сочевицею.

Гарбуз порізати на середні шматочки і додати в киплячу воду до сочевиці.

Ароматна зажарка для супу може бути різна. Наприклад: дрібно нарізану цибулю змішати з подрібненою морквою, обсмажити на оливковій олії до розм’якшення овочів, після згасити в томатній пасті протягом 5 хвилин.

Засмажку опустити в суп. По закінченню 30 хвилин в суп додати пару лаврових листків і вимкнути плиту. Перед пюрированием суп необхідно остудити.


Поки суп остигає, приготуємо булгур. У каструлю з розігрітим оливковою олією опустити булгур, обсмажити до золотистого кольору, інтенсивно помішуючи, залити водою і варити до готовності 20 хвилин. Відкинути на друшляк.

Хліб нарізати на шматочки середнього розміру, додати до хліба гранульований часник, базилік і подрібнену зелень. Перемішати. На попередньо розігріту сковорідку з оливковою олією викласти хліб і обсмажувати 4-5 хвилин.

Суп подрібнити блендером до консистенції густе пюре.

Перед подачею в тарілку додати дві столові ложки булгуру, налити гарбузовий суп і викласти зверху грінки. М-м-м смакота!