Гарбузовий суп з булгуром і часниковими грінками – поживний суп з приємним смаком.
Інгредієнти
Гарбуз пляшкова – 300 грам | |
Сочевиця – 100 грам | |
Морква – 1 штука | |
Цибуля – 1 штука | |
Томатна паста – 3 ст. л | |
Булгур крупа – за смаком | |
Хліб – 2 скибочки | |
Оливкова олія – 4 ст. л | |
Базилік – 1 ч. л | |
Лаврушечка – 2 листочка | |
Часник гранульований – 1 ст. л | |
Висушена або свіжа зелень – 1 ст. л |
Десерт на обід замість супу? Складно повірити, але це можливо, якщо ви готуєте страву з гарбуза. Завжди ароматна, надзвичайно солодка гарбуз – овоч, який принесе задоволення і дорослим, і дітям, і навіть дорослим дітям. Гарбуз можна запекти прямо в шкірці і їсти з варенням або медом, а можна приготувати повноцінну страву. Наприклад, гарбузовий суп з булгуром і часниковими грінками.
Покроковий рецепт
Гарбуз почистити від шкірки, помити. В цей час поставити на вогонь каструлю з сочевицею.
Гарбуз порізати на середні шматочки і додати в киплячу воду до сочевиці.
Ароматна зажарка для супу може бути різна. Наприклад: дрібно нарізану цибулю змішати з подрібненою морквою, обсмажити на оливковій олії до розм’якшення овочів, після згасити в томатній пасті протягом 5 хвилин.
Засмажку опустити в суп. По закінченню 30 хвилин в суп додати пару лаврових листків і вимкнути плиту. Перед пюрированием суп необхідно остудити.
Поки суп остигає, приготуємо булгур. У каструлю з розігрітим оливковою олією опустити булгур, обсмажити до золотистого кольору, інтенсивно помішуючи, залити водою і варити до готовності 20 хвилин. Відкинути на друшляк.
Хліб нарізати на шматочки середнього розміру, додати до хліба гранульований часник, базилік і подрібнену зелень. Перемішати. На попередньо розігріту сковорідку з оливковою олією викласти хліб і обсмажувати 4-5 хвилин.
Суп подрібнити блендером до консистенції густе пюре.
Перед подачею в тарілку додати дві столові ложки булгуру, налити гарбузовий суп і викласти зверху грінки. М-м-м смакота!