Гарбузово-сирна запіканка з сухофруктами

Гарбузово-сирна запіканка з сухофруктами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Не складна в приготуванні, з простих інгредієнтів і шалено смачна, ніжна гарбузово-сирна запіканка з сухофруктами… А ароматище який!!!!!

Інгредієнти

Сир – 0,5 кг у мене домашній
Яйця – 2 шт.
Гарбуз – 0,5 кг
Ванілін – 1 уп.
Манка – 3 ст. ложки
Цукор – 7 ст. ложок без гірки
Сіль – щіпка
Масло вершкове – 30 грам у мене домашнє масло
Сухофрукти – 60 грам (порівну кураги, родзинок і чорносливу)

Як приготувати Гарбузово-сирна запіканка з сухофруктами

Запіканка – це страва родом з дитинства… Пам’ятаєте, як крутилися біля мами і видивлялися в духовці сирну запіканку?! З чим ми тільки не пробували, і класичну, і з яблуками, і з родзинками, і навіть з рисом! Запіканка подавалася як самостійне блюдо, і як вкусняшка до чаю.
Минуло майже 30 років і зараз, вже ставши мамою, я теж готую своєму сімейству запіканки. Вони у нас і овочеві, і солодкі з фруктами, і навіть рисово-сирно-морквяні, бо як запіканка – це маленька хитрість познайомити сынулю з продуктами, які так необхідні в раціоні!
Сьогодні пропоную Вашій увазі гарбузово-сирну запіканку з сухофруктами.

Покроковий рецепт








В запіканці у нас дві основи: гарбузова і сирна, і ту, і ту ми готуємо покроково. Гарбуз очищаємо від шкірки, ріжемо на кубики і варимо в сотейнику 7-10 хвилин. Далі відкидаємо на друшляк і охолодити (я це роблю 3-4 хвилини на балконі). В цей час кладемо сухофрукти в воду і залишаємо на 10-15 хвилин. Охолоджену гарбуз перебиваємо заглибним блендером, перекладаємо в ємність і додаємо в гарбузове пюре манку, даємо їй набрякнути.







Змішуємо 4 ст. ложки цукру з яйцями і ваніліном, і збиваємо до піни. Наша манка готова, додаємо в суміш 2 ст. ложки цукру і перемішуємо.
Готові вже і сухофрукти, зливаємо воду і дрібно ріжемо.
В цей час в гарбузове пюре з манкою додаємо вершкове масло і перемішуємо.









Перетираємо сир через сито і додаємо ложку цукру. Перетерту суміш змішати зі збитими яйцями і збиваємо заглибним блендером до м’якої текстури.
Змащуємо форму рослинним маслом і складаємо шарами:
*сирна маса,
*гарбузова,
*сухофрукти,
*сирна маса.
І в духовку на 35 хвилин.
Виймаємо і лопаємо. Дуже смачно і тепла запіканка, і холодна.
Дуже ніжна, легка.
Прикрасила корицею і цукровою пудрою.
Приємного апетиту!