Гарбузово-сирна запіканка з сухофруктами

Гарбузово-сирна запіканка з сухофруктами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.








В запіканці у нас дві основи: гарбузова і сирна, і ту, і ту ми готуємо покроково. Гарбуз очищаємо від шкірки, ріжемо на кубики і варимо в сотейнику 7-10 хвилин. Далі відкидаємо на друшляк і охолодити (я це роблю 3-4 хвилини на балконі). В цей час кладемо сухофрукти в воду і залишаємо на 10-15 хвилин. Охолоджену гарбуз перебиваємо заглибним блендером, перекладаємо в ємність і додаємо в гарбузове пюре манку, даємо їй набрякнути.







Змішуємо 4 ст. ложки цукру з яйцями і ваніліном, і збиваємо до піни. Наша манка готова, додаємо в суміш 2 ст. ложки цукру і перемішуємо.
Готові вже і сухофрукти, зливаємо воду і дрібно ріжемо.
В цей час в гарбузове пюре з манкою додаємо вершкове масло і перемішуємо.









Перетираємо сир через сито і додаємо ложку цукру. Перетерту суміш змішати зі збитими яйцями і збиваємо заглибним блендером до м’якої текстури.
Змащуємо форму рослинним маслом і складаємо шарами:
*сирна маса,
*гарбузова,
*сухофрукти,
*сирна маса.
І в духовку на 35 хвилин.
Виймаємо і лопаємо. Дуже смачно і тепла запіканка, і холодна.
Дуже ніжна, легка.
Прикрасила корицею і цукровою пудрою.
Приємного апетиту!