Важко уявити собі життя без картоплі. Його додають в супи, роблять запіканки, смажать, парять, варять…Ось і сьогодні пропоную простий рецепт вареного молодого картоплі!
Інгредієнти
молода картопля – 800 грам | |
лавровий лист – 2 листочка | |
часник – 2 зубчики | |
перець горошок – 5 шт. | |
вода – для яварки | |
сіль – за смаком | |
оливкова або рослинне масло – 2 столові ложки | |
свіжа петрушка – жменю нарізаної | |
вершкове масло – на смак |
Гарнір з молодої картоплі готується просто, але й тут є свої секрети:
-Щоб картопля вийшов ароматним, при варінні треба додати прянощі, наприклад, лаврушку, перець горошком, свіжі траву (кінзу, петрушку або кріп) часник.
– Спочатку потрібно закип’ятити воду, а потім закинути картоплю, то він буде менш водянистим.
– Щоб картопля не разваривался, при закипанні води, злийте трохи і додайте стільки ж холодної води.
– Варіть картоплю на слабкому вогні.
Покроковий рецепт
У великій каструлі закип’ятіть злегка підсолену воду. Закиньте промитий молода картопля, додати лаврові листки, перець горошок і пару зубчиків часнику. Варіть його до готовності на слабкому вогні. Молода картопля вариться дуже швидко!
Коли картопля звариться, злити воду і остудіть картоплю.
Остиглий картоплю почистіть. Якщо ви хочете невеликі шматочки, поріжте картоплю навпіл або на чверті, але мені подобається цілісна картопля. Перекладіть овоч у глибоку чашу.
Свіжу петрушку гарненько промийте і обсушіть. Дрібненько наріжте зелень.
У миску налийте оливкова або рослинне масло або закиньте порізану петрушку, посоліть за смаком, перемішайте.
Тепер приготовленої заправкою залийте картоплю і акуратно перемішайте. Викладіть відварну картоплю в красиву чашу, викладіть на нього кілька шматочків вершкового масла і подавайте до столу гарячим. Приємного апетиту!