Рисові кульки в сирній скоринці

В рецепті кількість інгредієнтів розрахована на 4 кульки середнього розміру. Можна робити будь-якого розміру, який вам більше подобається.

Інгредієнти

Рис – 1/2 склянки
Сир твердий – 200 р.
Борошно – 2 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Сіль – за смаком

Як приготувати Рисові кульки в сирній скоринці

Рисові кульки в сирній скоринці з сирною начинкою! Рецепт для любителів сиру, або просто для тих, хто хоче урізноманітнити гарнір цікавим рецептом. Можна подавати і в якості закуски з яким-небудь соусом. Так само начинку можна змінювати за смаком: гриби, яйце, обсмажені цибулю з морквою…

Покроковий рецепт

Рис промиваємо, відварюємо до готовності, не забуваємо посолити, поки вариться. Сир ріжемо кубиками приблизно 1 на 1 див. Рис викладаємо на целофановий пакет ложкою, в середину кладемо шматочок сиру.


З допомогою пакета формуємо кульки з сиром всередині. Щільно притискаємо, щоб кульки не розвалилися при обвалюванні і смаженні.


Сир тремо на тертці. Обвалюємо кульки, щільно притискаючи, щоб сир з них не падав, а добре прилип.


Потім мачає в яйце з усіх боків, після цього в борошно, так само з усіх боків.

Розігріваємо глибоку сковороду або каструлю (фритюрницю, якщо є) з великою кількістю соняшникової рафінованої олії. Кладемо кульки. Смажимо на великому вогні. Обсмажуються швидко, тому уважно дивимося, щоб не пригоріло.



Готові кульки викладаємо на тарілку, прикрашаємо, подаємо з соусом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Овочевий гарнір – баклажани, запечені з помідорами та цибулею