.
Інгредієнти
Хліб – 4 шт. (квадратний хліб для сендвічів) | |
Сир – 20-30 г | |
Салат Айсберг – 2 – 3 листочка (або “китайська” капуст) | |
Вершкове масло – близько 20 г | |
Шинка – кілька скибочок (варено-копчена) | |
Кріп – 2 гілочки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Майонез – 1 столова ложка | |
Рослинне масло – кілька крапель |
Бутерброди на святковий стіл – чудова закуска для невибагливих гостей. Виглядають вони дуже красиво, до того ж це ще й дуже смачно! Цей хліб з салатом можна приготувати заздалегідь і в разі охолодження, розігріти бутерброди в мікрохвильовій печі. З даної кількості інгредієнтів виходить 4 трикутних бутерброда.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Шинку порізати дрібними кубиками. Кріп промити, обсушити, дрібно порубати. Салат айсберг нашаткувати.
Салат Айсберг посолити, перемішати. Якщо ви використовуєте китайську капусту, потрібно злегка перетерти її з сіллю.
Додати в чашу з салатом порізану раніше шинку і кріп. Все поперчити. Заправити майонезом, перемішати. Начинку відкласти в сторону.
Один шматок хліба намазати вершковим маслом. По всій поверхні хліба викласти шматочки сиру. На розпеченій сковороді в невеликій кількості рослинного масла обсмажити хліб з сиром (на одній стороні). Сир трохи підтане, а хліб підрум’яниться. Другий шматочок хліба так само змастити вершковим маслом (сир не класти) і також обсмажити на сковороді до рум’яності.
На обсмажений хліб з сиром викласти начинку з шинки з салатом. Зверху накрити другим шматком хліба (без сиру).
Гарячий хліб розрізати по діагоналі, скріпити шпажкою. Подавати до столу тости з сиром і шинкою гарячими. Якщо бутерброди охололи можна їх підігріти в мікрохвильовій печі. Приємного апетиту!