Солодкі тости по-бельгійськи

Солодкі тости по-бельгійськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Нагодувати смачним, поживним сніданком всю родину, тим більше, якщо в ній є діти, це важка, часом непосильне завдання. Але солодкі тости здатні зробити сніданок незабутнім.

Інгредієнти

Яйця курячі – 3 штуки
Молоко – 200 мілілітрів
Кориця – 0,5 чайної ложки
Екстракт ванілі – 1 чайна ложка
Тости з білого хліба – 8 штук середнього розміру
Цукрова суміш:
Цукор – 50 грам
Кориця – 0,5 чайної ложки
Суміш масел для обсмажування
Олія рослинна – 1 столова ложка
Масло вершкове – 70-80 грам

Як приготувати Солодкі тости по-бельгійськи

Нагодувати смачним, поживним сніданком всю родину, тим більше, якщо в ній є діти, це важка, часом непосильне завдання. Але солодкі тости здатні зробити сніданок не клопіткою при готуванні, ситний, а ваші малюки незастосовне попросять ще добавки.

Основа тостів по-бельгійськи, свіжий білий хліб, порізаний скибочками середньої товщини, підійде так само батон або покупної хліб для тостів. В останньому випадку зверніть особливу увагу на його свіжість.

Покроковий рецепт

У чашці взобьем яйця, краще всього це робити в неглибокій тарілці, в якій потім буде зручно вмочати тости. Якщо в тарілці збивати незручно, то можна спочатку збивати їх в глибокій чашці, а після суміш акуратно перелити в дрібну тарілку.

Поступово додаємо яйця в корицю, головне, що б вона розчинилася в говорунці повністю, так як грудочки кориці потім на тостах будуть гірчити, вливаємо екстракт ванілі. По порціях, щоб все добре перемішалося, вливаємо молоко. У такий же мілкій тарілці змішуємо цукор з корицею.

Розігріваємо сковорідку, в яку додаємо два види масла, рослинна і вершкове. Вмочуємо хліб у льєзоні. Хлібні скибочки должныт бути добре обвалены, але не просочитися льезоном повністю, інакше їх важко буде до кінця прожарити. Як тільки суміш масел починає пузиритися на розігрітій сковорідці, починаємо обсмажувати наші тости. Підрум’янені з одного боку тости перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. Ще гарячі, готові тости потім з двох сторін в суміші цукру і кориці.

Подавати можна з шматочками розморожених або свіжих ягід, гілочками м’яти. Якщо кориця не подобається, можна використовувати замість цукрово-коричної суміші мед, яким тонким шаром намазують на хліб, а також варення або навіть згущене молоко. Все залежить від ваших смакових уподобань.