Гарячий салат з капусти романеско

Гарячий салат з капусти романеско – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Теплий, легкий і такий осінній салатик з капусти романеско.

Інгредієнти

Капуста романеско – 700 г можна замінити кольоровий
Цибуля – 2 шт.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Чорний мелений перець – 1/2 ч. л.
Сіль – 2 ч. л.
Борошно – 2 ст. л.
Обсмажене куряче філе – 100 гр. за бажанням
В’ялені томати – 75 гр. за бажанням

Як приготувати Гарячий салат з капусти романеско

Теплий, корисний і дуже смачний салат з капусти романеско. Таку капусту зараз дуже легко знайти як на ринку, так і виростити вдома. А якщо не хочеться особливо заморочуватися або не любите такий вид капусти – замініть романеско на звичайну кольорову. Можна комбінувати салатик з будь-яким обсмаженим м’ясом і пряними інгредієнтами, такими як – оливки, в’ялені томати або грибочки в маринаді. Подавати салат до столу гарячим до будь-якого основного блюда. Також, можна заправити салат сметанним соусом, домашнім майонезом або соусом тар-тар.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти для салату. Ретельно вимити капусту романеско, видалити неякісні суцвіття і листочки. Очистити цибулю. Капусту романеско ви можете замінити звичайної кольорової капустою.

Вимиту романеско нарізати і помістити у високу каструлю.

Залити романеско водою, додати сіль і варити до повної готовності. Приготування романеско близько 10 хвилин.

Нарізати кубиками або півкільця цибулі.

На великій кількості оливкової олії обсмажити цибулини.

Зварену капусту романеско відкинути на друшляк і дати повністю стекти зайвої рідини.

Готову капусту нарізати на шматочки поменше.

Додати капусту романеско обсмажуватися до лучка. Додати чорний мелений перець, сіль і трави , орегано, чебрець, паприку, базилік, чебрець або розмарин – за бажанням.Обсмажувати романеско близько 5 хвилин, потім потроху додавати борошно, ретельно перемішуючи капусту.

Готові овочі викласти в тарілку. Салат вже готовий до подачі. Але його можна урізноманітнити та іншими компонентами.

Як доповнення, можна додати обсмажену курячу грудинку і в’ялені помідори. Як варіант, можна додати обсмажену і нарізаний стейк з телятини, мариновані грибочки або оливки. Приємного апетиту!