Гата Вірменська

Гата Вірменська – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Начинка вірменської гати називається “хориз”, за складом те ж саме, що халва, тільки в “сирому” вигляді.

Покроковий рецепт


Для приготування тіста необхідно 1 пачку маргарину нарізати і змішати з борошном так, щоб вийшла суха маса.

Далі 250 гр. мацоні змішати з борошном і маргарином. До речі, ще одна особливість саме вірменської гати – зміст мацоні в тесті. Додати 3 яйця.

Зі змішаних інгредієнтів замішувати тісто. При необхідності додавати борошно. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.

Готове тісто прибрати в морозильну камеру на 20 хвилин. А в цей час потрібно приготувати начинку. Для “хориза” необхідно змішати 1 склянку борошна, 1,5 склянки цукру і 50 гр соняшникової олії. Начинка повинна вийти розсипчастою.

Охладившееся тісто потрібно розділити на п’ять рівних частин. Кожну частину розкачати в пласт товщиною 0,5 см. Зверху рівномірно розподілити начинку.

Потім тісто з начинкою, згорнути в прямокутник. Защипати краї так,щоб начинка не висипалася. Розрізати на ромбики і помістити у форму для випікання.

Змастити майбутню гату збитим яйцем і випікати при температурі 180 градусів, до почервоніння.

Після того, як випічка покриється червоною скоринкою , можна діставати з духовки. Остудіть і подавайте до столу! Приємного апетиту!