Шарлотка – смачний і дуже легкий у приготуванні пиріг з начинкою. Для начинки підійдуть груші або сливи, дині або банани. Але найсмачнішою начинкою все ж будуть яблука.
Інгредієнти
Яйце – 3 штуки | |
Цукор – 1 склянка | |
Борошно – 1 склянка | |
Какао – 4 чайні ложки | |
Цукор – 4 чайні ложки | |
Молоко – 4 столові ложки | |
Масло вершкове – 50 гр | |
Яблука – близько 4 штук |
Цей пиріг і для себе і для гостей – дуже смачне частування.
До пирога ми приготуємо шоколадну глазур, яка підкреслить делікатну кислинку нашої Шарлотки.
Покроковий рецепт
Яблука чистимо від шкірки і режим не великими шматочками. Можна нарізати кубиками, можна в довільній формі. Дно форми, в якій ми будемо пекти пиріг, застеляємо пергаментом для випічки. У форму насипаємо порізані яблука. Можемо вже зараз включити нашу духовку, щоб вона нагрілася.
Тепер робимо тісто. Яйця і цукор ми змішуємо міксером до щільної однорідної маси. Поки цукор не розчинитися і наша цукрово-яєчну суміш стане матовою.
Тепер додаємо склянку борошна і знову гарненько все перемішуємо міксером. Спочатку на малій швидкості, щоб розмішати борошно. Потім включаємо велику швидкість і замішуємо тісто не менше 5 хв.
Тісто по густоті виходить, як тісто на оладки. Заливаємо готовим тестом наші нарізані яблука. І ставимо пиріг в духовку при температурі 180 градусів на 40 хвилин.
Поки печеться пиріг, ми приготуємо шоколадну заливку. Змішуємо цукор, какао і молоко і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки закипить і кип’ятимо 10 хвилин на повільному вогні, безперервно помішуючи, щоб наш шоколад не підгорів. У самому кінці додаємо вершкове масло, чекаємо, поки розтане і вимикаємо. Шоколадна заливка готова.
Дістаємо наш пиріг з духовки. Чекаємо, коли охолоне. Дістаємо його з форми і поливаємо нашої шоколадною підливкою.
Приємного апетиту!