Глазурований молода картопля з кунжутом. Заправляти таку картопельку можна соусом гомадарэ.
Інгредієнти
Картопля – 400 г (молодий маленький) | |
Сіль – за смаком | |
Вершкове масло – 30 г | |
Цукор – 1 столова ложка | |
Кунжутне насіння – 2 столові ложки |
Здрастуйте дорогі мої передплатники Фоторецепта і просто любителі кулінарних творінь!
Поспішаю інформувати вас, я повернулася :-). На дворі вже осінь, і щоб підняти, хоч як-то настрій давайте приготуємо солоно-солодкий картопля…Незвично, так? Ух, і звучить дивно!
Тим не менш смачно ). Пробуємо?
Покроковий рецепт
Молоду картоплю почистити абразивної стороною губки під струменем води.
Перекласти картоплю в каструлю, залити водою. Воду сильно підсолити і довести до кипіння. Потім, зменшивши вогонь, варити до готовності (близько 10-15 хвилин). Злити воду і випустити пар.
У сковороді з високими стінками розтопити вершкове масло, додати цукор. Постійно помішуючи, карамелізувати цукор.
Обсмажити в глазурі відварений раніше картопля, час від часу перевертаючи, поки він повністю не покриється «жженным» цукром. На картоплі повинна з’явитися гарна золотава скоринка.
Потім додати кунжутне світлі насіння. Продовжувати смажити, поки насіння не обліплять повністю картоплю. Подавати до столу. Заправляти цю смачну картоплю можна соусом гомадарэ. Приємного апетиту!