Глінтвейн для душі і тіла

Глінтвейн для душі і тіла – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку приготуйте всі необхідні інгредієнти. Спеції за смаком. Не обов’язково щоб все було однаково, все суто індивідуально. Що-то можна прибрати, а щось додати. Палички кориці, аніс, кмин, мускатний горіх, кардамон, гвоздика, чорний перець, імбир, апельсин, яблуко, вода, вино, мед.

Після, нарізаємо яблука і апельсин (порада: з апельсина можна видавити сік, а з яблука прибираємо кісточки).

Додаємо 100-150 гр води щоб напій вийшов більш м’яким.

Доводимо до кипіння, щоб яблука і апельсин пустили сік. Нехай провариться так пару хвилин.

Прикручуємо вогонь на мінімум і додаємо 400-500 мл вина і спеції (аніс, кориця, імбир, мускатний горіх, кмин, перець, кардамон, гвоздика). Варимо так не доводячи до кипіння 5 хвилин, щоб вино ввібрала всю багатогранність спецій.

Додаємо мед у склянку і проціджуємо вино через ситечко.

І вуаля! Ваш напій готовий!))) Так само можете прикрасити трубочкою, паличкою кориці і апельсином.