Інгредієнти
Спаржа – 1 пучок | |
Вершкове масло – 100 г | |
Вода – 1 ст. л. (холодна) | |
Сік лимона – 2-3 ст. л. | |
Жовток курячий – 2 шт | |
Сіль – за смаком | |
Цукор – за бажанням | |
Суміш перців – за смаком | |
Цибуля зелена – для зв’язки спаржі |
Спаржа – делікатесний продукт. Сам по собі цей овоч вже як самостійний блюдо. І ще більший смак цього непоказного рослини допоможе розкрити голландський соус. З ним спаржа божественно гарна, і приготувати його не складе ніяких труднощів!
Покроковий рецепт
У маленьку каструльку покласти жовтки, масло і додати води.
Поставити на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння маси (густота – як на заварний крем), не даючи йому згортатися. Потім вогонь вимкнути. Додати сік лимона.
Суміш п’яти перців, сіль за смаком і цукор (за бажанням).
Відварити пучок спаржі, пов’язаний зеленою цибулею (не переваріть!).
На тарілку, полити соус і викласти на нього пучок спаржі. Подавати з шинкою і білим хлібом. Приємного апетиту!