Голландський соус зі спаржею

Голландський соус зі спаржею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Спаржа – 1 пучок
Вершкове масло – 100 г
Вода – 1 ст. л. (холодна)
Сік лимона – 2-3 ст. л.
Жовток курячий – 2 шт
Сіль – за смаком
Цукор – за бажанням
Суміш перців – за смаком
Цибуля зелена – для зв’язки спаржі

Як приготувати Голландський соус зі спаржею

Спаржа – делікатесний продукт. Сам по собі цей овоч вже як самостійний блюдо. І ще більший смак цього непоказного рослини допоможе розкрити голландський соус. З ним спаржа божественно гарна, і приготувати його не складе ніяких труднощів!

Покроковий рецепт

У маленьку каструльку покласти жовтки, масло і додати води.

Поставити на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння маси (густота – як на заварний крем), не даючи йому згортатися. Потім вогонь вимкнути. Додати сік лимона.

Суміш п’яти перців, сіль за смаком і цукор (за бажанням).

Відварити пучок спаржі, пов’язаний зеленою цибулею (не переваріть!).

На тарілку, полити соус і викласти на нього пучок спаржі. Подавати з шинкою і білим хлібом. Приємного апетиту!