Разом з капустяними голубцями, можете покласти і фаршировані помідори, і перець, і навіть баклажани. Тут вже справа смаку.
Інгредієнти
М’ясо свинина – 0,5 кг | |
М’ясо яловичина – 0,5 кг | |
Капуста – 1 шт | |
Зелень – 1 пучок петрушка, базилік, кріп | |
Томатна паста – 1 стл.ложки | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком |
Подається толма (голубці) зі сметанкою, з часником. Ситна страва, йде як основне гаряче.
Покроковий рецепт
Спочатку в розсолі ошпарюємо капустяне листя. Дивіться, не переваріть, а то під час готування страви, капуста почне розвалюватися. Поки вариться капуста, швиденько готуємо соус: доводимо до золотистого кольору цибулю, додаємо томатну пасту, можна також свіжі помідори.
Тепер фарш
Пропускаємо через м’ясорубку свинину і яловичину, потім йде цибулю. Додаємо заздалегідь вже митий рис, за смаком сіль, перець. Також додаємо половину обсмаженого лука в томатному соусі, зверху склянку теплої води і гарненько перемішуємо.
Фарш повинен бути не дуже густим, щоб у готовій страві не стала тверда котлетка.
Вкінець вже йде дрібно нарубана зелень(петрушка, кріп, базилік).
Є господині, які у фарш додають дрібно нарізаний часник, але якщо хочете почастувати дітей, то цього робити не варто.
Тепер приступаємо до самого процесу загортання Толми. На тарілку ставимо лист капусти з виворітного боку вгору, кладемо ложку фаршу, і акуратно загортаємо толминка за толминкой. Загортати треба щільно, і класти в каструлю рівним рядом.
Загортати треба щільно, і класти в каструлю рівним рядом. Не забудьте після кожного одного – двох рядів додати ложку томатного соусу. Поставте лавровий лист, все-таки м’ясо вариться, заливаємо простою водою(не жалійте води), додаємо буквально трохи соняшникової олії для блиску і все, ставимо на повільний вогонь десь на 40 хвилин.