Ставимо воду для очищення качана капусти від листів і варимо рис. Рис потрібно готувати до напівготовності, в іншому випадку він розвариться на кінцевому етапі гасіння голубців.
Ріжемо цибулю: частина крупно для приготування соусу, частину дрібно в начинку. Трьом моркву на дрібній тертці.
Промиваємо рис і залишаємо остигати.
Обрізаємо край качана капусти, нанизуємо капусту на вилку і опускаємо в киплячу воду на хвилину. Знімаємо м’які листи і залишаємо остигати. Повторюємо процедуру поки не набереться потрібна кількість аркушів.
Поки листи остигають, готуємо соус. На розігріту сковороду, наливаємо олію і висипаємо на нього цибулю і обсмажуємо до рум’яного кольору. Додаємо моркву і теж смажимо кілька хвилин. Вливаємо томатну пасту, розведену водою, сметану, сіль, перець і тушкуємо 5 хвилин.
Поки готується соус замешаем начинку для голубців: фарш, цибулю і рис солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Обрізаємо товсті прожилки з капустяних листів.
На край листа кладемо ложку рису з фаршем і загортаємо голубець. Складаємо все в чашу мультиварки.
Заливаємо голубці в склянку води і поливаємо зверху соусом, кидаємо лавровий лист.
Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо готується голубці 40 хвилин в режимі «Гасіння».
Голубці вже готові. Їх аромат тягне на кухню всю сім’ю, а смак як завжди чудовий. Приготуйте і переконайтеся самі!