Паста з гороху – це цікавий варіант для тих, хто дотримується дієтичного харчування. Як правильно зробити таку пасту і з чим її можна і потрібно їсти, ми розповімо в нашій статті.
Інгредієнти
зелений свіжий горох – 200 грам | |
коріандр – за смаком | |
базилік зелений – кілька гілочок | |
вершкове масло – 2 ст. ложки | |
вершки (або молоко) – 50 мл або більше | |
хлібці, грінки або тости – при подачі |
Для приготування страви вам знадобиться:зелений свіжий горох – 200 грам;коріандр;базилік зелений;вершкове масло;вершки або молоко;тости/грінки/хлібці.
Покроковий рецепт
1. Свіжий зелений горох злегка відваріть (не більше трьох хвилин на вогні).
2. Викладіть його в чашу для блендера і збийте в пюре.
3. Базилік промийте і дрібно нарубаєте. Додайте в пюре і добре збийте знову.
4. Розімніть масло і додайте в масу. Приправте пасту коріандром. Добре збийте, поступово підливаючи вершки. Кількість вершків додавайте скільки вам потрібно, в залежності від бажаної консистенції. (Якщо ви дотримуєтеся дієтичного харчування, можна замінити на вершки молоко).
5. Готову пасту викладіть в чашу. Подавайте як намазування до грінок або хлібцям.