Рецепт цього супу настільки простий, що приготувати його зможе будь-хто.
Інгредієнти
Горох сушений колотий – 1 стакан | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Ковбаса копчена – 200 гр | |
Картопля – 3 шт | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Лавровий лист – 1-2 шт | |
Зелень свіжа – за смаком | |
Масло рослинне – 2 ст. ложки |
Будь кулінар скаже, що їжа повинна бути різноманітною. І правда, коли у господині на столі завжди щось новеньке, цікаве і смачне – у родині всі задоволені. Але, напевно у кожної господині є «чергові» страви, які готуються швидко, просто і їх люблять практично всі члени сім’ї. Одне з таких моїх страв на швидку руку, без витівок – гороховий суп з копченою ковбасою.
Покроковий рецепт
Єдине обставина, про яку потрібно не забути, щоб варити суп недовго – це замочити горох. Це можна зробити вранці, щоб ввечері прийти з роботи і зварити. Горох варто взяти колотий, зрілий. Після замочування він в середньому вариться близько години. Отже, беремо попередньо промитий, замочений на 6-7 годин горох, знову добре промиваємо. Кладемо в каструлю і доливаємо води. Додаємо лавровий лист. Варимо на невеликому вогні 30-40 хвилин. В цей час готуємо інші інгредієнти.
Картоплю чистимо, ріжемо невеликими кубиками. На мій погляд, картоплю, порізану дрібно, виглядає більш гармонійно і швидше готується.
Копчену ковбаску ріжемо маленькими кубиками. Мені подобається, коли вона не дуже жирна, але можна покласти, яка є, все одно буде смачно.
Ріжемо соломкою цибулю і моркву пасеруємо їх на рослинному маслі в сковороді. Я кидаю ще ложечку нарізаною ковбаски для поліпшення смаку.
У каструльку з горохом кладемо картоплю, пасеровані овочі і ковбаску. Додаємо сіль і перець за смаком. Варимо до готовності картоплі. Супчик готовий. Зелень дрібно ріжемо. Мені подобається свіжа зелень, тому я додаю її прямо в тарілки.