Для того, щоб горох краще і швидше проварился, його слід замочити в холодній воді заздалегідь і залишити на 12 годин.
Інгредієнти
Яловичина – 500 г | |
Горох – 200 г | |
Картопля – 5 шт | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Ковбаса копчена – 200 г | |
Сіль, спеції – За смаком |
Гороховий суп – це один з найбільш поживних, суп за цим рецептом виходить дуже густий наваристий і смачний, а копчена ковбаса робить його ще більш смачним і ароматним.
Покроковий рецепт
Промити горох, залити холодною водою і залишити на 12 годин.
Це зручно робити на ніч, щоб зранку можна було вже варити суп. Після цієї процедури горох буде варитися швидше і від гороху менше буде утворюватися газів у шлунку, що також важливо.
У киплячу воду спускаємо нарізане заздалегідь м’ясо і вимочений горох. Чекаємо поки закипить і залишаємо варитися одну годину.
У цей час слід підготувати овочі. Цибулю чистимо і нарізаємо, моркву очищаємо і натираємо на тертці. Картоплю чистимо і ріжемо кубиками.
Після того як м’ясо і горох прокипят годину, можна спускати картоплю. Приступаємо до піджарки. Ставимо сковорідку на вогонь наливаємо рослинне масло, в неї кладемо цибулю і моркву, обсмажуємо на середньому вогні, час від часу помішуючи. Копчену ковбасу наріжемо короткою соломкою. Відправляємо її в зажарку, додайте приправу за вашим смаком.
Як тільки картопля звариться, спускаємо піджарку в суп, додамо зелень, вимикаємо і закриваємо кришкою. Через п’ять хвилин смачний, наваристий гороховий суп готовий! Приємного апетиту!