Окрошка з вареною ковбасою і майонезом на квасі

У літню спеку актуальна буде на вашому столі прохолодна окрошка на квасі. Відмінне блюдо із звичайних інгредієнтів!

Інгредієнти

Ковбаса варена – 300 гр
Огірок свіжий – 1 шт.
Яйце – 2 шт.
Картопля – 2 шт.
Цибуля зелена – 1 пучок
Квас – 1,5 л
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Майонез – за смаком

Як приготувати Окрошка з вареною ковбасою і майонезом на квасі

Для приготування окрошки нам потрібно варена ковбаса, яйця, які потрібно відварити заздалегідь разом з картопляними бульбами. Свіжість страви на квасі додасть огірок і зелену цибулю. Ну, а насичений смак вийде завдяки майонезу, який використовується у страві.

Покроковий рецепт

Отже, інгредієнти для окрошки у нас підготовлені. Починаємо їх подрібнення. На обробну дошку перекладаємо варену ковбасу і нарізаємо її у формі дрібних кубиків. Можна скористатися і спеціальним пристосуванням для подрібнення продуктів.

Аналогічним кулінарним способом зробимо і з промитим свіжим огірком. Викладаємо огіркову нарізку до ковбаси.

А ось очищені від шкаралупи варені яйця ми для нашої окрошки на квасі натремо. Тертку використовуємо з великими отворами.

Також зробимо і з відвареною картоплею.

Промиваємо свіжий лук. Дрібно рубаємо його, викладаємо до решти інгредієнтів.

Інгредієнти солимо, перчимо за смаком. Вливаємо квас (підійде і домашній, і магазинний). Перемішуємо.

Окрошку переливаємо в тарілки, додаємо в кожну порцію майонез за смаком. Перемішуємо.

Смачна домашня окрошка готова! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Суп з лісових грибів сушених