Індійська кухня – буйство спецій. У цій страві чудово поєднується безліч з них. Для тих, хто любить гостреньке. Дуже ароматне блюдо.
Інгредієнти
Куряче філе – 500 гр. | |
Печериці свіжі – 300 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Часник – 3 зубчики | |
Корінь імбиру – 50 гр. | |
Лимон – 1/2 шт. | |
Йогурт – 300 мл | |
Масло рослинне – 3 столові ложки | |
Зіра – 1 столова ложка | |
Кмин – 1 чайна ложка | |
Бадьян – 3 шт. | |
Коріандр цілий – 1,5 столової ложки | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Кориця мелена – 1/2 чайної ложки | |
Чорний кмин – 1 столова ложка | |
Кардамон зелений – 7-9 шт. | |
Насіння пажитника – 1 столова ложка | |
Каррі – 1 столова ложка | |
Куркума – 2 столові ложки | |
Гарам масала – 1 столова ложка | |
Чікен масала – 1 столова ложка | |
Сушені листя пажитника – 2 столові ложки | |
Насіння фенхелю – 1 столова ложка | |
Сіль – за смаком |
Знадобиться безліч спецій для приготування цієї страви. Бажано знайти все, щоб вийшов той самий смак. Страва не дуже складне в приготуванні.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти входять до складу страви.
Коріандр цілий, листя пажитника, кардамон злегка перемолоти в блендері.
З’єднати перемелені спеції з іншими спеціями і обсмажити близько 1 хвилини на сковороді з розігрітим рослинним маслом.
Цибулю порізати півкільцями, часник і імбир дрібно порізати. Всі відправити в сковороду зі спеціями. Обсмажити близько 5 хвилин на середньому вогні.
Додати гриби в сковороду, обсмажити близько 3 хвилин. Гриби не різати.
Куряче філе порізати довільно, додати в сковороду, обсмажити близько 5 хвилин.
Збризнути соком лимона і додати йогурт, тушкувати під закритою кришкою на маленькому вогні близько 20 хвилин.
Блюдо готове. Подавати з рисом. За бажанням можна прикрасити зернами граната. Приємного апетиту!