Із соковитих помідорів можна приготувати за марокканському рецептом пряний, смачний і дуже яскравий салат. Цей марокканський салат з помідорів виходить дуже смачним і соковитим за рахунок спеціальної заправки і спецій.
Інгредієнти:
– мелені насіння зіри (чверть чайної ложки);
– рубана петрушка свіжа (24р);
– очищений зубчик часнику (одна штука);
– приправа каррі (половина ч. ложки);
– свіжі помідори з самої соковитою м’якоттю (420 г);
– винний червоний оцет (26 мл);
– оливкова олія рафінована (36 мл);
– мелений перець чорний (за смаком);
– лимонна цедра терта (половина ч. ложки);
– пір’я зеленого лука (чотири штуки);
– тонкомолота сіль кам’яна (за смаком);
– гілочки свіжого кропу (п’ять штук).
Процес приготування:
Гарненько перебрати всю зелень, потім перекласти її на чистий рушник і підсушити, дрібно порубати і відправити в салатник, нарізати не дуже великими кубиками промиті помідори, додати їх у цю ж посуд.
Дрібно натерти очищений часник, потім перекласти його в миску, додати достатню кількість винного оцту, потім влити масло, насипати сіль. Крім того, додати в цю ж посуд всі необхідні спеції, перемішати, після цього перелити приготовану заправку в салатник.
Перемішати гострий салат з помідорів і подавати його з яким-небудь стравою з курки.