Гострий салат з пікантним присмаком. Підходить і , як закуска, і як салат, доповнює другі страви.
Інгредієнти
Свіжа риба – 2000 м | |
Цибуля ріпчаста – 4 головки | |
Часник – 5 зуб | |
Зелень кінзи – 1 пуч | |
Сіль – за смаком | |
Перець червоний гострий мелений – 1 ст. л | |
Оцтова есенція – 4 ст. л | |
Паприка – 1 ст. л | |
Коріандр подрібнений – 1 ст. л | |
Соєвий соус – за смаком |
Корейська, як і китайська кухня дуже славиться салатами і закусками з свіжої риби. Страви виходять з дивним пікантним смаком. З неповторним ароматом. Такий салат готується із сирої риби і він максимально зберігає вміст вітамінів та мінеральних елементів в продукті. Чудово поповнить ваш організм фосфором, кальцієм, марганцем і багатьма іншими елементами, вітамінами та амінокислотами. Готується страва не дуже складно, хоча і вимагає певних навичок. Спробуйте приготувати і воно стане постійним у вашому сімейному меню.
Покроковий рецепт
Підготуйте всі необхідні інгредієнти і приступайте до приготування. Риба повинна бути обов’язково свіжа.
Краще всього для рецепта використовувати велику рибу, виду сазан, товстолоб, судак. Рибу ретельно очистити від луски, випатрати і гарненько промити. Видалити голова і відокремити від кісток. Спочатку відріжте ножицями або секатором всі плавці, розріжте рибину з хребта на дві половини. Так легше буде видаляти кістки. Спочатку відокремте хребет, а потім плоскогубцями витягніть реберні кістки. Дрібні кісточки можна залишити. Вони переваряться в оцті, ви навіть не відчуєте.
Потім рибне філе порізати не дуже тонкими шматочками, приблизно 1 – 1,5 см завтовшки і см 3 в довжину.
Місце на черевці, більш жирне і його треба порізати трохи тонший. Так як при маринации жир нейтралізує оцтову кислоту.
Почистіть кілька головок ріпчастої цибулі і порізати не дуже тонкими півкільцями.
Часник краще дрібно покришити ножем.
Промийте свіжу зелень кінзи, підсушіть на рушник і подрібніть.
Коли всі складові компоненти будуть підготовлені, приступайте до приготування страви. Візьміть поглиблену емальований або пластмасову чашку, викладіть рибні шматочки. Влийте оцтову есенцію. Відмінно підійде 90% кислота. Якщо процентний склад буде нижче, тоді вливайте трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Додайте трохи солі і все добре перемішайте. Притисніть плоскою тарілкою і поставте маринуватися не менше 2 годин. Риба повинна побіліти і добре проваритися в оцті. Нехай вас не лякає така концентрація оцтової кислоти. В процесі маринации, вона нейтралізується і залишається тільки легка пікантна кислинка.
Коли риба добре промаринується, покладіть в чашку нарізані зелень, цибулю і часник. Влийте за смаком соєвий соус і посипте подрібнений коріандр. Все ретельно перемішайте і спробуйте на смак. При необхідності додайте за смаком сіль. Нехай ще трохи постоїть, щоб блюдо придбало загальний смак.
От у нас і вийшов прекрасний салат! Викладіть його в салатницю або на тарілочки і подавайте до столу. Блюдо дуже смачне, його сміливо можна віднести до екзотичних. Підійде на будь-який святковий стіл. У країнах Азії готують його навіть на весілля. Смак незабутній, дуже корисне і сприяє апетиту. Готуйте для своїх рідних, пригощайте і дивуйте друзів. Всім приємного апетиту!