Гострий салат з свіжої риби по-корейськи

Гострий салат з свіжої риби по-корейськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гострий салат з пікантним присмаком. Підходить і , як закуска, і як салат, доповнює другі страви.

Інгредієнти

Свіжа риба – 2000 м
Цибуля ріпчаста – 4 головки
Часник – 5 зуб
Зелень кінзи – 1 пуч
Сіль – за смаком
Перець червоний гострий мелений – 1 ст. л
Оцтова есенція – 4 ст. л
Паприка – 1 ст. л
Коріандр подрібнений – 1 ст. л
Соєвий соус – за смаком

Як приготувати Гострий салат з свіжої риби по-корейськи

Корейська, як і китайська кухня дуже славиться салатами і закусками з свіжої риби. Страви виходять з дивним пікантним смаком. З неповторним ароматом. Такий салат готується із сирої риби і він максимально зберігає вміст вітамінів та мінеральних елементів в продукті. Чудово поповнить ваш організм фосфором, кальцієм, марганцем і багатьма іншими елементами, вітамінами та амінокислотами. Готується страва не дуже складно, хоча і вимагає певних навичок. Спробуйте приготувати і воно стане постійним у вашому сімейному меню.

Покроковий рецепт

Підготуйте всі необхідні інгредієнти і приступайте до приготування. Риба повинна бути обов’язково свіжа.

Краще всього для рецепта використовувати велику рибу, виду сазан, товстолоб, судак. Рибу ретельно очистити від луски, випатрати і гарненько промити. Видалити голова і відокремити від кісток. Спочатку відріжте ножицями або секатором всі плавці, розріжте рибину з хребта на дві половини. Так легше буде видаляти кістки. Спочатку відокремте хребет, а потім плоскогубцями витягніть реберні кістки. Дрібні кісточки можна залишити. Вони переваряться в оцті, ви навіть не відчуєте.

Потім рибне філе порізати не дуже тонкими шматочками, приблизно 1 – 1,5 см завтовшки і см 3 в довжину.

Місце на черевці, більш жирне і його треба порізати трохи тонший. Так як при маринации жир нейтралізує оцтову кислоту.

Почистіть кілька головок ріпчастої цибулі і порізати не дуже тонкими півкільцями.

Часник краще дрібно покришити ножем.

Промийте свіжу зелень кінзи, підсушіть на рушник і подрібніть.

Коли всі складові компоненти будуть підготовлені, приступайте до приготування страви. Візьміть поглиблену емальований або пластмасову чашку, викладіть рибні шматочки. Влийте оцтову есенцію. Відмінно підійде 90% кислота. Якщо процентний склад буде нижче, тоді вливайте трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Додайте трохи солі і все добре перемішайте. Притисніть плоскою тарілкою і поставте маринуватися не менше 2 годин. Риба повинна побіліти і добре проваритися в оцті. Нехай вас не лякає така концентрація оцтової кислоти. В процесі маринации, вона нейтралізується і залишається тільки легка пікантна кислинка.

Коли риба добре промаринується, покладіть в чашку нарізані зелень, цибулю і часник. Влийте за смаком соєвий соус і посипте подрібнений коріандр. Все ретельно перемішайте і спробуйте на смак. При необхідності додайте за смаком сіль. Нехай ще трохи постоїть, щоб блюдо придбало загальний смак.

От у нас і вийшов прекрасний салат! Викладіть його в салатницю або на тарілочки і подавайте до столу. Блюдо дуже смачне, його сміливо можна віднести до екзотичних. Підійде на будь-який святковий стіл. У країнах Азії готують його навіть на весілля. Смак незабутній, дуже корисне і сприяє апетиту. Готуйте для своїх рідних, пригощайте і дивуйте друзів. Всім приємного апетиту!