Рецепт супу запозичила в одному з ресторанів міста Сусс (Туніс).
Готую його вже років десять точно. Супчик простий у приготуванні, смачний та корисний!
Інгредієнти
мідії – 400 грн | |
перець ратунда – половинка можна будь среднеострый перець | |
томат – 2 середніх | |
часник – 1 зубчик | |
паприка гостра – за смаком | |
сіль – за смаком | |
олія оливкова – 1 чайна ложка | |
вода – за смаком (не менше 200 гр) | |
зелень – за смаком |
Замість перцю ратунда можна використовувати будь-який інший гострий перець на ваш смак. Те ж стосується і кількості води – густоту супу можна варіювати.
Це оригінальне блюдо відмінно зігріває осінніми вечорами, а його яскравий насичений колір піднімає настрій!
Якщо ви новачок на кухні, не переживайте – цей супчик виходить завжди!
Покроковий рецепт
Готуємо всі наші інгредієнти.
Помідори і перець миємо, мідії добре промиваємо під проточною водою
На гарячу глибоку сковороду (краще чавунну), вливаємо олію і додаємо наші мідії.
Смажимо їх на повільному вогні, щоб не підгоріли.
Ріжемо перець і томати. Нарізаємо так, як вам зручно. Я люблю крупно, щоб шматочки було видно в тарілці.
Додаємо овочі до мідій, туди ж вливаємо необхідне нам кількість води. Тут вже дивіться самі – якщо хочете більш рідкий суп, додайте побільше. Я люблю середньої густоти, тому на свою невелику сковороду я додала близько двохсот грамів. Якщо вода википить – її завжди можна додати.
Все перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою ще хвилин двадцять.
За три – п’ять хвилин до закінчення готування додаємо часник і спеції.
Раніше часник не додавайте – запах не розкриється належним чином.
Перед подачею на стіл, суп перемішуємо. Ось такої густоти він у мене вийшов.
В самий раз!
Наш гарячий і дуже смачний суп готовий!
Аромат морепродуктів, соковитість томатів і легка гострота перцю чудово піднімають настрій навіть в самий холодний осінній вечір!
Подавати страву з хлібом, грінками або без доповнень – вирішуйте для себе, але суп від цього менш смачним бути не перестане.
Приємного апетиту!