Що може бути краще впевненості в якості цукерок? А найголовніше, роблячи солодощі самостійно можна збільшувати пропорцію улюблених інгредієнтів і зменшувати тих, що не дуже подобаються.
Інгредієнти
сухе молоко – 6 ст. л. без гірки | |
мед – 4 ст. л. | |
арахіс – 270 гр | |
темний шоколад – 2 плитки |
Покупні солодощі безперечно дуже смачні, але крім приємного смаку, в них можуть міститися шкідливі для здоров’я речовини або сировину низької якості. Саме тому кращим рішенням буде почати робити солодощі будинку.
Покроковий рецепт
Арахіс порубати на невеликі шматочки. В окрему миску просіяти сухе молоко і додати до нього порубаний арахіс. Ретельно перемішати молочно-горіхову суміш.
Потім, додати мед і знову ретельно перемішати за допомогою силіконової лопатки або, якщо її немає, ложки.
З отриманої суміші сформувати невеликі кульки і викласти на пекарській папір. Поставити деко з цукерками в духовку, розігріту до 170 градусів, на 15 хвилин.
У той час, поки цукерки підсушуються в духовці, потрібно поламати шоколад на невеликі шматочки і розтопити на водяній бані.
Готові цукерки наткнуть на зубочистку і вмочити в розтоплений шоколад. Потім, прибрати цукерки в холодильник мінімум на 30 хвилин. Подавати охолодженими. Приємного апетиту!