Граніту лимонно-апельсинова

Граніту лимонно-апельсинова – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У літнє меню рекомендується включити лимонно-апельсиновий граніту, яка не тільки чудово освіжить, але і наситить організм великою кількістю вітаміну С.

Інгредієнти

відфільтрована вода холодна – 500 мл
лимони великі – 5 штук
апельсини великі – 5 штук
тростинний цукор – пісок- 200 г

Як приготувати Граніту лимонно-апельсинова

У літнє меню рекомендується включити лимонно-апельсиновий граніту, яка не тільки чудово освіжить, але і наситить організм великою кількістю вітаміну С. Гаринта – сицилійський десерт, який представляє собою колотий фруктовий лід з цукром. В деякому роже, можна сказати, що граніту – різновид шербету.

Покроковий рецепт

відфільтрована вода холодна (920 мл);
лимони великі (десять штук);
червоні апельсини великі (десять штук);
тростинний цукор-пісок (420 г).

Спочатку необхідно зняти цедру з трьох червоних апельсинів і двох лимонів, після цього з усіх плодів віджати сік і процідити його, потім підготувати не дуже велику каструлю. Спершу влити в неї питну воду, потім додати достатню кількість цукрового піску, ретельно все перемішати і на тихому вогні кип’ятити солодку суміш приблизно вісім хвилин.

Остудити приготований солодкий сироп, влити в нього проціджений сік, додати попередньо натерту цедру, збити все блендером, потім перелити отриману суміш у пластиковий прямокутний контейнер. Закрити ємність з солодкою лимонно-апельсинової сумішшю щільно кришкою і відправити на вісім годин в морозильну камеру.

Кожні дві години з морозильної камери треба діставати контейнер, виделкою перемішувати лимонно-апельсиновий суміш, потім відправляти її назад у морозилку.

Через вісім годин дістати приготовану цитрусову граніту і розподілити її по порційним стаканчики, потім подавати гостям.