Граніту лимонно-апельсинова

Граніту лимонно-апельсинова – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

відфільтрована вода холодна (920 мл);
лимони великі (десять штук);
червоні апельсини великі (десять штук);
тростинний цукор-пісок (420 г).

Спочатку необхідно зняти цедру з трьох червоних апельсинів і двох лимонів, після цього з усіх плодів віджати сік і процідити його, потім підготувати не дуже велику каструлю. Спершу влити в неї питну воду, потім додати достатню кількість цукрового піску, ретельно все перемішати і на тихому вогні кип’ятити солодку суміш приблизно вісім хвилин.

Остудити приготований солодкий сироп, влити в нього проціджений сік, додати попередньо натерту цедру, збити все блендером, потім перелити отриману суміш у пластиковий прямокутний контейнер. Закрити ємність з солодкою лимонно-апельсинової сумішшю щільно кришкою і відправити на вісім годин в морозильну камеру.

Кожні дві години з морозильної камери треба діставати контейнер, виделкою перемішувати лимонно-апельсиновий суміш, потім відправляти її назад у морозилку.

Через вісім годин дістати приготовану цитрусову граніту і розподілити її по порційним стаканчики, потім подавати гостям.