Гречана каша, тушкована з капустою

Гречана каша, тушкована з капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Просте блюдо, яке готується дуже швидко, але при цьому несподівано смачне, а так само корисне. Його сміливо можна готувати в дні посту, а так само тим, хто дотримується правильного харчування.

Інгредієнти

гречана крупа – 1 склянка
вода – 2 склянки
капуста – 200-300 гр
цибуля ріпчаста – 1 шт
рафінована рослинна олія – 3-4 ст. л.
сіль – за смаком
перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати Гречана каша, тушкована з капустою

Для приготування нам знадобиться найпростіші продукти, які завжди є в будинку: гречана крупа, капуста, ріпчаста цибуля, сіль, чорний мелений перець, рослинне масло і вода. Підготувавши всі необхідні продукти, можна приступати до приготування. Каша готується швидко, тому її можна готувати до сніданку. А для любителів м’яса, ця каша чудово підійде як гарнір.

Покроковий рецепт

Першим ділом гречану крупу промиваємо водою, викладаємо в каструлю, заливаємо водою і додаємо сіль. Ємність краще використовувати з товстим дном. Можна взяти казан, сотейник або глибоку сковороду.

Капусту промити і нашаткувати, викладаємо зверху на гречку. Не перемішуємо – це головна умова, щоб вийшла смачна каша! Накриваємо кришкою і ставимо на вогонь. Після закипання варимо 15 хвилин.

Поки каша вариться підготуємо цибулю. Почистимо його, помиємо і наріжемо півкільцями. Обсмажуємо його в сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.

Як тільки гречка звариться, вимикаємо вогонь, додаємо до каші підсмажену цибулю, а так само перець.

Все ретельно перемішуємо. Каша готова, подаємо з разу ж до столу. Приємного вам, апетиту!