Просте блюдо, яке готується дуже швидко, але при цьому несподівано смачне, а так само корисне. Його сміливо можна готувати в дні посту, а так само тим, хто дотримується правильного харчування.
Інгредієнти
гречана крупа – 1 склянка | |
вода – 2 склянки | |
капуста – 200-300 гр | |
цибуля ріпчаста – 1 шт | |
рафінована рослинна олія – 3-4 ст. л. | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – за смаком |
Для приготування нам знадобиться найпростіші продукти, які завжди є в будинку: гречана крупа, капуста, ріпчаста цибуля, сіль, чорний мелений перець, рослинне масло і вода. Підготувавши всі необхідні продукти, можна приступати до приготування. Каша готується швидко, тому її можна готувати до сніданку. А для любителів м’яса, ця каша чудово підійде як гарнір.
Покроковий рецепт
Першим ділом гречану крупу промиваємо водою, викладаємо в каструлю, заливаємо водою і додаємо сіль. Ємність краще використовувати з товстим дном. Можна взяти казан, сотейник або глибоку сковороду.
Капусту промити і нашаткувати, викладаємо зверху на гречку. Не перемішуємо – це головна умова, щоб вийшла смачна каша! Накриваємо кришкою і ставимо на вогонь. Після закипання варимо 15 хвилин.
Поки каша вариться підготуємо цибулю. Почистимо його, помиємо і наріжемо півкільцями. Обсмажуємо його в сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
Як тільки гречка звариться, вимикаємо вогонь, додаємо до каші підсмажену цибулю, а так само перець.
Все ретельно перемішуємо. Каша готова, подаємо з разу ж до столу. Приємного вам, апетиту!