Гречана каша з мясним фаршем

Гречана каша з мясним фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне і ситне блюдо з гречаної крупи, доповнене овочами і м’ясним фаршем. Реалізація рецепту не вимагає великих продуктових витрат і часу. Можна запропонувати для обіду або вечері.

Інгредієнти

Гречана крупа – 1 склянка
Вода – 2 склянки
Морква – 0,5 штуки
Цибуля – 0,5 штуки
Масло рослинне – 4 ст. ложки
Фарш м’ясний – 300 гр
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати Гречана каша з м’ясним фаршем

Каші, приготовані з гречаної крупи, популярні і затребувані. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо зварити ситну гречану кашу з м’ясним фаршем і овочами – морквою і цибулею. Рецепт не представляє складності, тому з ним впорається навіть починаюча господиня.

Покроковий рецепт

Для початку перебираємо гречану крупу. Іноді навіть у хороших виробників гречка містить «сторонні» елементи – чорні зернятка. Перебираючи крупу, такі зернятка обов’язково видаляємо. Потім гречку ретельно промиваємо під холодною водою. Після промивання крупи вода повинна бути абсолютно прозорою. Промиту крупу відправляємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю з гречкою на плиту для варіння. Як тільки вода закипить, вогонь зменшуємо. Гречку приправляємо до смаку сіллю.

Паралельно з варінням гречки займемося іншими інгредієнтами. Промиємо від забруднень морквину і очистимо її, з ріпчастої цибулі знімемо лушпиння. Подрібнити цибулю на обробній дошці маленькими шматочками, а морквину для подальшої кулінарної процедури натремо.

Одночасно вливаємо на сковороду для пасерування подрібнених овочів рослинне масло. Спочатку чекаємо, поки масло досить розігріється, а потім перекладаємо в нього моркву з цибулею. Пасеруємо овочі хвилинки 3-4, періодично не забуваючи перемішувати їх, щоб вони не підгоріли.

До піджарки з овочів додаємо м’ясний фарш шматочками. Інгредієнти присмачую трохи сіллю (пам’ятаємо, що кашу ми вже приправили сіллю), можна підсипати чорного меленого перчика. Підсмажуємо фарш з овочами до готовності.

Гречана каша в каструлі практично вже готова у нас. Перекладаємо в неї пасеровку з овочів разом з фаршем. Інгредієнти перемішуємо. Тушкуємо кашу з фаршем і овочами ще хвилинки 4-5. Готову кашу накриваємо кришкою, даємо їй настоятися 10-15 хвилин. Потім розкладаємо кашу з фаршем по тарілках і подаємо до столу.

Смачна апетитна гречана каша з фаршем і пасерованими овочами готова! Приємної вам трапези!