Гречана каша, приготовлена разом з м’ясним фаршем і томлеными овочами, виходить дуже смачною, апетитною і ситної! Приготуйте таке блюдо і ви.
Інгредієнти
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 0,5 шт. | |
Часник – 1 зуб. | |
Масло рослинне – 35 мл | |
Фарш м’ясний – 300 гр | |
Гречка – 1 ст. | |
Вода – 3 ст. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком |
Для приготування гречки по-купецькому нам потрібно будь-м’ясний фарш. Це може бути змішаний фарш курячий, яловичий або свинячий. З овочів візьмемо моркву і цибулю. Смакові якості каші додають спеції і томатна паста. Дізнайтеся, як приготувати греку по-купецькому з нашого рецепта.
Покроковий рецепт
Очищаємо цибулю від лушпиння, моркву – від шкірки. Подрібнюємо ножем цибулю дрібними шматочками, моркву просто натираємо. Часник пропускаємо через прес.
Нарізку з лука, моркви і часнику перекладаємо в каструлю, в якій прогріваємо спочатку рослинне масло. Тушкуємо пару хвилинок. Додаємо томатну пасту, перемішуємо, пасеруємо далі.
Доводимо овочі до м’якості, потім підкладаємо до них шматочки м’ясного фаршу. Трохи кидаємо солі. Перемішуємо. Інгредієнти продовжуємо тушкувати 5-7 хвилин.
За цей час добре промиємо під холодною водою гречку (рекомендується крупу заздалегідь перебрати). Підготовлену гречку відправляємо в каструлю.
Вміст заливаємо кип’яченою водою. Досолює, перчимо.
Гречку по-купецькому варимо під кришкою на малому вогні до готовності.
Апетитна гречка готова! Приємного всім перекусу!