Гречка на сковороді з овочами це ситна і корисна страва. Не примхлива в приготуванні.
Покроковий рецепт
Для приготування нам знадобиться:
цибуля – один шт
морква – одна
перець солодкий – один
помідор – два
гриби – на свій розсуд. Можете додавати свіжі, можете сухі як показано на фото
гречка-два склянки
томатна паста чи кетчуп – одна ст. ложка
Для початку нам потрібно очистити цибулю і моркву. Цибулю ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. Злегка обсмажуємо на заздалегідь розігрітій олії, буквально 3-4 хвилинки.
Потім в сковороду додаємо гречку. Гречку бажано заздалегідь промити. Заливаємо все чотирма склянками води і додаємо сіль і перець за смаком, можна додати лавровий лист. В принципі приправи можна використовувати будь-які, які вам до смаку.
Накриваємо кришкою і залишаємо на невеликому вогні.
Після нарізаємо перець кубиками, помідори натираємо на крупній тертці так що б м’якоть протерлася, а шкурки викидаємо. Засипаємо все в сковороду разом з подрібненими грибами і додаємо томатну пасту або кетчуп. Знову накриваємо кришкою-що гречка і овочі гарненько пропарились. За бажанням можна приготувати цю ж гречку з м’ясом. М’ясо заздалегідь пропарюють на сковороді, потім додаємо цибулю, моркву і злегка тушкуємо під кришкою. Далі слідуємо за вказаною рецептом вище. Смачний гарнір готовий, найприємнішого вам апетиту.