Цей рецепт трохи відрізняється від класичного грецького салату, що надає деяку родзинку, але безумовно сподобається всім, хто його спробує.
Інгредієнти
сир фета або бринза – 200 грам | |
великий помідор – 1 штука | |
огірок – 1 штука | |
болгарський перець – 1 штука | |
велика цибулина – 1 штука | |
маслини без кісточки – 10 штук | |
зелень – 2-3 пучка | |
оливкова олія – 20 мл | |
сік лимона – 1/2 | |
оцет – 10 мл |
Грецький салат вже давно завоював серця не тільки жителів батьківщини великих філософів і поетів, але жителів багатьох країн Європи, Азії та Америки.
Покроковий рецепт
Цибулину очистити від лушпиння, вимити і нарізати тонкими півкільцями. В окрему миску налити окропу, додати туди оцту і викласти в цей маринад цибулю на 10 хвилин.
Помідор ретельно вимити, видалити плодоніжки і нарізати великими кубиками. Огірок вимити, очистити шкірку, порізати великими кубиками. Перець ретельно промити, видалити насіння і плодоніжку, нарізати великими шматочками. Маслини покласти в салат цілими. Сир нарізати великими кубиками і додати до овочів.
Злити маринад від цибулі і додати цибулю в салат. Збризнути соком лимона і заправити двома столовими ложками оливкової олії. Акуратно перемішати, щоб сир не розкришився