Для цього перебрали, почистили і промили під проточною водою грибочки.
Великий каструлі не виявилося, тому поставили варити в емальованому відрі, попередньо посоливши воду за смаком.
Інгредієнти
гриби гливи – 5 кг | |
оцет 9% – 8 ст. л. з розрахунку на 1 л води | |
цукор – 2 ст. л. з розрахунку на 1 л води | |
сіль – 1 ст. л. з розрахунку на 1 л води | |
перець горошком – 5 шт з розрахунку на 1 л води | |
гвоздика – 5 шт з розрахунку на 1 л води | |
лавровий лист – 3 шт з розрахунку на 1 л води |
За кілька днів до святкування Нового Року у тополевої лісосмузі ми знайшли відро грибів глив. Погода сира, йде дрібний дощик, зовсім не схоже, що скоро Новий Рік, а ось для цих красенів саме те, що треба.
Вирішили приготувати до святкового столу смачну закуску з грибів.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти для маринування грибів…
Накрили відро кришкою, і з моменту коли закипить проварили сорок хвилин, туди ж кинули очищену цибулину, цибулю залишився такого ж кольору як і був, значить спокійно можна продовжувати далі.
Далі ми промили відварені гриби під проточною водою, знову поклали їх у відро. Потім приготували маринад з розрахунку на 1 літр сирої води додали вісім ст. л. оцту 9% , дві ст. л. цукру і одна ст. л. солі, кілька штук чорного перцю горошком, трохи гвоздики, три лаврового листа. Все це закипіло і проварили п’ятнадцять хвилин, потім поклали в стерилізовані баночки малого обсягу. Так як ми робили це до Нового Року, то залишили в емальованої каструлі, а якщо робити заготовки восени, влаштовувати як зазвичай і накрити чимось теплим.
А зараз це смакота буде чекати свого моменту.