Гриби смажені з сиром

Гриби смажені з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Корисне і легке в приготуванні блюдо з будь-яких грибів.

Інгредієнти

гриби варені – 200 гр
цибуля ріпчаста – 50 гр
майонез – 20 гр
зелень петрушки – 5 гр
сир твердий – 50 гр
сіль – за смаком
перець чорний мелений – за смаком
рослинне масло – 2 ст. ложки

Як приготувати Гриби смажені з сиром

Рецепт смажених грибів з сиром дуже простий у приготуванні. Грибочки готуються в сковороді, без використання духовки. Про користь грибів відомо багато, хотілося б відзначити, що в цьому рецепті міститься достатня кількість білка. Блюдо виходить ситним і малоуглеводным, тому підійде для тих, хто любить смачно поїсти, але стежить за своєю вагою.

Грибки можуть бути будь-які. Я використовую лучні печериці, зібрані самостійно і заготовлені на зиму в морозильній камері. Використання грибного напівфабрикату зменшує час приготування страви. Дуже зручно прибігти з роботи, швидко приготувати простий, але поживний обід і насолоджуватися відпочинком.

Покроковий рецепт

Гриби нарізаємо не дуже дрібними шматочками. Уникаємо дрібної нарізки, щоб гриби не були сухуваті в готовому вигляді.

Цибулю нарізаємо півкільцями. Хто не любить зовнішній вигляд смаженої цибулі, нарізку можна зробити дуже дрібним.

Сир натираємо на середній тертці. Сир краще брати твердих сортів для зручності подрібнення. Якщо хочеться зменшити калорійність страви, беріть сир з невисоким відсотком жирності.

Цибулю обсмажуємо на рослинному маслі. Ступінь засмажки вибираємо самі. Я завжди намагаюся зменшити тепловий вплив на продукти, щоб зберігалися вітаміни.

Додаємо до смаженій цибулі гриби і майонез. Смажимо 10 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Майонез повинен повністю перемішатися з грибами. Додаємо сіль і перець за смаком.

Посипаємо гриби сиром, потім петрушкою. Накриваємо кришкою і ще кілька хвилин тримаємо на вогні, поки сир не розплавиться. Блюдо краще всього подавати гарячим, коли сирок ще тягнеться. Можна їсти цю страву як основне, з салатом, а можна подати як гарнір до м’яса.