Здавалося б яка простота гриби, цибулю і перець. Але не тут то було, весь секрет в японському маринаді, який широко поширений в країнах Азії. Для азіатів – це звичайно буденна страва, а для нас справжній “бум” смаку, кольору і аромату. Для відтворення вам знадобиться:
гриби печериці – 200 грам;
цибуля порей – 1 стебло;
мариновані перці – 100 грам;
соєвий соус – три ложки;
мірін – одна ложка;
саке – три ложки.
1. Змішайте всі інгредієнти для маринаду: соєвий соус, саке і мірін.
2. Гриби очистіть і нарубаєте пластинами. Обсмажте на сухій сковороді. Додайте маринад і томіть на вогні протягом п’яти хвилин.
3. Цибулю очистіть і наріжте крупно. Відваріть порей в підсоленій воді.
4. Перець наріжте смужками і додати до грибів. Додайте порей і всі інгредієнти перемішайте. Тушкуйте ще п’ять хвилин і подавайте до столу.