Інгредієнти
Гриби – 400 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 2 зубчики (за смаком) | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Рослинне масло – для смаження |
Класичний простий грибний соус, який буде чудово поєднуватися з будь-яким гарніром. Гриби можна використовувати будь-якого виду, і як свіжі, так і заморожені.
Покроковий рецепт
Цибулю дрібно порізати, обсмажити на невеликій кількості олії до прозорості. Додати дрібно порізані гриби. Обсмажувати 10-15 хвилин до готовності грибів.
Борошно насипати на суху сковороду, смажити до золотистого кольору. Потім додати вершкового масла, перемішати. Додати трохи води, щоб вийшла суміш консистенції сметани.
Посолити, поперчити за смаком.
2 / 3 частини смажених грибів перекласти в високу ємність. Туди ж перелити борошняний соус. Пюрировать за допомогою заглибного блендера.
Грибне пюре змішати з рештою 1 / 3 частиною смажених грибів, перемішати, при необхідності досолити, доперчить.
Грибний соус подавати з макаронами. Ситно і смачно! Приємного апетиту!