Грибний соус

Грибний соус – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Гриби – 400 г
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Часник – 2 зубчики (за смаком)
Мелений чорний перець – за смаком
Сіль – за смаком
Рослинне масло – для смаження

Як приготувати Грибний соус

Класичний простий грибний соус, який буде чудово поєднуватися з будь-яким гарніром. Гриби можна використовувати будь-якого виду, і як свіжі, так і заморожені.

Покроковий рецепт

Цибулю дрібно порізати, обсмажити на невеликій кількості олії до прозорості. Додати дрібно порізані гриби. Обсмажувати 10-15 хвилин до готовності грибів.

Борошно насипати на суху сковороду, смажити до золотистого кольору. Потім додати вершкового масла, перемішати. Додати трохи води, щоб вийшла суміш консистенції сметани.

Посолити, поперчити за смаком.

2 / 3 частини смажених грибів перекласти в високу ємність. Туди ж перелити борошняний соус. Пюрировать за допомогою заглибного блендера.

Грибне пюре змішати з рештою 1 / 3 частиною смажених грибів, перемішати, при необхідності досолити, доперчить.

Грибний соус подавати з макаронами. Ситно і смачно! Приємного апетиту!