Грибний суп – це поле для імпровізацій. Можете використовувати будь-які овочі і гриби. Курячий бульйон нагородить супчик глибоким оксамитовим смаком і неперевершеним ароматом! Спробуйте – не пошкодуєте!
Інгредієнти
Гриби – 1 кг | |
Картопля – 1 кг | |
Морква – 1 штука | |
Цибуля – 2 штучки | |
Локшина (спагетті) – 200 грам | |
Петрушка пучок | |
Сіль – —– | |
Перець – —– | |
Часник – —– | |
Паприка – —– | |
Соняшникова олія – —– | |
Хліб – пару шматочків | |
Курячий бульйон – 2,5 літри |
У житті моєї сім’ї склалося правило – ні дня без супу. Не буду розповідати про користь рідкої їжі, але те, що від супу більше здоров’я, ніж від смаженої картоплі – це безперечно. В грибних супах дуже широкий смаковий спектр. Особливо популярні супи в холодні осінні дні, коли так хочеться тепла і затишку. Пропоную вам мій улюблений грибний суп з локшиною на курячому бульйоні з хрусткими часниковими грінками. Такий супчик зігріє не тільки тіло, але і душу.
Покроковий рецепт
Гриби добре почистити і промити в декількох водах. Засипати грибочки в каструлю, залийте водою, додайте чищений цибулю, сіль і лавровий лист. Якщо ви використовуєте гриби печериці з магазину, то варити їх треба 15 хв. Якщо гриби лісові, то варіть годину і більше.
Коли грибочки зварилися, відкиньте їх на друшляк, а воду злийте, так як використовувати для супу ми її не будемо. (Якщо використовувати перший грибний бульйон, то суп буде мати темний негарний вигляд). Коли гриби охолонуть, порізати їх, так як вам буде завгодно.
Залийте гриби курячим бульйоном і поставте на вогонь.
Поки закипає бульйон з грибами, ми зробимо піджарку. Для цього смажимо на сковороді дрібно натерту моркву і дрібно нарізану цибулю.
Чистимо картоплю й нарізаємо невеликим кубиком. З спагетті “робимо” локшину, для цього достатньо розламати спагетті на три частини.
Після того як закипів бульйон закидаємо в нього піджарку, картоплю і локшину. (У мене картопля дуже швидко розварюється, тому я закладаю її разом з локшиною). Варимо до готовності. Не забудьте про спеції. Так як суп у нас виходить не на першому бульйоні, то для більш насиченого грибного смаку потріть в нього сушений гриб. У суп додайте дрібно нарізану петрушечку.
Займемося сухариками. Кілька шматків хліба поріжте на кубики і відправте сушитися на вогонь.
В zip-пакет змішайте подрібнений зубчик часнику, сіль, перець, паприку і підсушені сухарики. Добре потрусіть пакет в руках.
Подавайте суп з сухариками. Приємного апетиту.