Це смачне бурштинове варення доставить нам море задоволення, нагадуючи зимовими вечорами про минуле літо.
Інгредієнти
Груші – 1 кг | |
Лимон – 1 штука | |
Цукор – 1 кг |
Лимон надає грушевого варенню неповторний аромат і ніжний присмак.
Покроковий рецепт
Наливаємо в каструлю 1 склянку води і ставимо на вогонь. Моєму і дрібними шматочками нарізаємо лимон. Складаємо його в киплячу воду і кип’ятити 3-5 хвилин.
Потім ми зливаємо готовий лимонний сироп через сито в окрему каструлю і додаємо в нього цукор. Ставимо на вогонь і варимо до повного розчинення цукру.
Чистимо і дрібно режим груші. Груші не повинні бути переспевшими, з твердою м’якоттю. Можна взяти навіть зелені недоспелые груші. Нарізані груші і лимон відправляємо в наш цукровий сироп і варимо 30 – 40 хвилин, поки груші не стануть прозорими.
Зварене варення розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Варення готове.