Груші з марципановым соусом

Груші з марципановым соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В одній порції: 400 ккал/1680 кДж; білки: 3 г, жири: 21 г, вуглеводи: 32 р.

Інгредієнти

білого вина – 1 ст. витриманого
марципанової маси – 100
грушевого лікеру – 3 ст. ложки
груші – 2 шт.

Як приготувати Груші з марципановым соусом

Цей десерт можна приготувати і швидше, якщо взяти консервовані груші. А соус для фруктів можна приготувати з грушевого компоту і сметанки.

Покроковий рецепт

Приготування:
1. Вимийте лимон і насухо витріть шкірку. Зріжте шматочок шкірки, вичавіть сік з плоду. Очистіть груші, розріжте їх навпіл, гострим ножем виріжте з них насіннєві гнізда. Полийте плоди лимонним соком.

2. Закип’ятіть вино зі зрізаною лимонною шкіркою, гвоздикою, корицею і двома столовими ложками рідкого меду. Половинки груш покладіть в соус і варіть під кришкою приблизно 10 хвилин.

3. Змішайте марципанову масу з рештою рідким медом і лікером. розігрійте духовку до температури 250С.

4. Вийміть з соусу груші і дайте стекти соусу. Процідіть соус і разом зі сметаною знову влийте в каструлю, потім варіть без кришки, він повинен стати густішим.

5. Змастіть фрукти марципановою масою, покладіть їх у жароустойчивую форму і на 5-7 хвилин поставте в духовку. Подавайте на стіл, полив соусом і присипавши рубаними горішками.

6. Десерт можна приготувати і швидше, якщо взяти консервовані фрукти. Соус можна приготувати з грушевого компоту зі сметаною.