В одній порції: 400 ккал/1680 кДж; білки: 3 г, жири: 21 г, вуглеводи: 32 р.
Інгредієнти
білого вина – 1 ст. витриманого | |
марципанової маси – 100 | |
грушевого лікеру – 3 ст. ложки | |
груші – 2 шт. |
Цей десерт можна приготувати і швидше, якщо взяти консервовані груші. А соус для фруктів можна приготувати з грушевого компоту і сметанки.
Покроковий рецепт
Приготування:
1. Вимийте лимон і насухо витріть шкірку. Зріжте шматочок шкірки, вичавіть сік з плоду. Очистіть груші, розріжте їх навпіл, гострим ножем виріжте з них насіннєві гнізда. Полийте плоди лимонним соком.
2. Закип’ятіть вино зі зрізаною лимонною шкіркою, гвоздикою, корицею і двома столовими ложками рідкого меду. Половинки груш покладіть в соус і варіть під кришкою приблизно 10 хвилин.
3. Змішайте марципанову масу з рештою рідким медом і лікером. розігрійте духовку до температури 250С.
4. Вийміть з соусу груші і дайте стекти соусу. Процідіть соус і разом зі сметаною знову влийте в каструлю, потім варіть без кришки, він повинен стати густішим.
5. Змастіть фрукти марципановою масою, покладіть їх у жароустойчивую форму і на 5-7 хвилин поставте в духовку. Подавайте на стіл, полив соусом і присипавши рубаними горішками.
6. Десерт можна приготувати і швидше, якщо взяти консервовані фрукти. Соус можна приготувати з грушевого компоту зі сметаною.