Кремовий гарбузовий десерт

З гарбуза можна приготувати чудовий гарбузовий десерт, в який можна додати корицю або якісь інші прянощі.

Інгредієнти

терта лимонна цедра – півтори ч. ложки
очищена м’якоть гарбуза – 600 г
мелена кориця – половина ч. ложки
гранульований желатин – 12 г
жирні вершки – 200 мл
порошковий ванілін – 12 г
холодна відфільтрована вода – 45 мл
коричневий цукровий пісок – чотири ст. ложки

Як приготувати Кремовий гарбузовий десерт

Якщо у вас залишилася запечена гарбуз і ви не знаєте, що з нею робити, цей рецепт для вас…

Покроковий рецепт

Розстелити на столі харчову фольгу, викласти в неї очищену гарбуз, нарізану великими шматками. Скрутити фольгу в згорток, відправити в духовку і запікати гарбуз до м’якості при двохстах градусах.

У невелику миску або піалу насипати гранульований желатин. Залити його невеликою кількістю води, накрити харчовою плівкою і відставити тимчасово бік.

З духовки вийняти гарбуз, перекласти її в глибоку миску, подрібнити до стану повітряного однорідного пюре блендером. Потім додати в цю ж посуд терту цедру, порошковий ванілін, мелену корицю і коричневий цукор.

Блендером збити все ще раз, після цього поставити на плиту невеликий сотейник. Влити в нього вершки, прогріти їх на тихому вогні, додати набряклий желатин, при постійному помішуванні продовжити процес прогрівання ще пару хвилин.

Як тільки вершково-желатинова суміш стане однорідною. Трохи остудити її і перелити в миску з ароматним гарбузовим пюре, добре перемішати.

Приготовану гарбузову масу розподілити по невеликих формочках і залишити на три години в холодильній камері до повного застигання.

Далі застиглий кремовий десерт з гарбуза акуратно вийняти з формочок і перекласти на красиве блюдо.

Дивіться також:  Сирні кульки лимонні

Прикрасити на свій розсуд, наприклад, збитими вершками і корицею, і відразу подавати його до столу.